Älypuhelimen kaksoiskamera

Odotamme mm. aivan uusia puhelimien kaksoiskameratoimintoja vuoden 2018 kuluessa.

© Shutterstock

Uutta tekniikkaa vuodelle 2018

Tuleva vuosi voi tuoda Canonilta ja Nikonilta uusia kameramalleja sekä kameroita, jotka järjestävät kuvat. Katso mitä odotamme ja toivomme vuodelta 2018.

torstai 21. joulukuuta 2017 teksti K. Engbo

Vuosi 2017 toi mukanaan yllätyksiä ja paljon mielenkiintoisia kameroita. Emmekä lainkaan epäile, että emme näkisi lisää nopeita kameroita sekä parempaa automaattitarkennusta ja kuvanlaatua vuonna 2018.

Muutakin mielenkiintoista tulee tapahtumaan, ja tästä näet, mitä toivomme uudelta vuodelta.

Pienempiä täysikennoisia Canonilta ja Nikonilta

Sony on hiostanut Canonia ja Nikonia täysikennoisten markkinoilla peilittömillä malleillaan, ja uskommekin, että vuonna 2018 sekä Canon että Nikon tuovat markkinoille peilittömät suuren kuvakennon kamerat.

Peilittömillä järkkäreillä on etunsa. Muun muassa Sony A9 pystyy 20 kuvan sarjakuvausnopeuteen sekunnissa etsinkuvan välkkymättä ja sillä voidaan kuvata äänettömästi, mistä on etua vaokkapa golfin kaltaisissa lajeissa.

Canon tekee jo useita peilittömiä malleja pienemmällä APS-C-kennolla, mutta Nikon ei ole täydentänyt peilitöntä 1-mallistoaan sitten vuoden 2015.

3syytä valita mielummin peilitön järjestelmäkamera kuin peilijärkkäri.

8K-videota kameroihin

4K-tarkkuuden video on vähitellen jo vakio-ominaisuus, ja toivomme näkevämme ensimmäiset 8K-tarkkuuden kamerat, siis 7680 x 4320 pikselin tarkkuuden. 

Se edellyttää vähintään 33,2 megapikselin tarkkuutta, mikä monissa kameramalleissa, mm. Nikon D850:ssä on jo nyt.

Suuremman tarkkuuden käsittelyyn tarvitaan myös tehokkaampia prosessoreita.

Automaattiset hakusanat kameroihin

Lightroom CC, Google Kuvat ja muut ohjelmat tutkivat kuvakokoelman ja varustavat ne automaattisesti hakusanoilla kuvien sisällön mukaan. Kamera voisi tehdä sen yhtä hyvin, ja toivomme että ominaisuus nähdään ensi kertaa vuonna 2018.

Oikeiden kuvien etsiminen muistikortilta ja työskentely tietokoneella helpottuvat, kun hakusanoja ei tarvitse lisätä käsin.

Yllätyksiä puhelimissa

Monissa puhelimissa on nykyään kaksoiskamera, joka tarjoaa kuvaamiseen mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Applen puhelimissa sitä voidaan käyttää ottamaan parempia muotokuvia, joiden tausta voidaan esim. tehdä täysin mustaksi, ja Samsungin puhelimilla voidaan ottaa tele- ja laajakulmakuva samalla kertaa.

On kiinnostavaa nähdä, mitä puhelimiin keksitään vuonna 2018. Toivomme tietysti sellaisia uusia toimintoja, joilla syntyy parempia kuvia.

Voimme esimerkiksi kuvitella, että toinen kamera käyttää pitkää valotusaikaa ja toinen lyhyttä. Näin voisi ottaa toimintakuvia, joissa pääkohde on terävä ja taustalla liike-epäterävyyttä.

Astu uuteen vuoteen meidän kanssamme, niin voit lukea kaiken uusista tuotteista ja kehityksestä. 

Voit kokeilla Digikuvaa ja Etunurkkaa, jossa on yli 400 videokurssia, vain 12,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!