Vedenkestävä kamera rannalle

Kestäviä kameroita uimarannalle

Hiekka ja vesi ovat monelle harrastevalokuvaajalle suorastaan pelottava yhdistelmä. Mutta pieni, kompakti rantakamera avaa käyttäjälleen uuden maailman.

torstai 16. kesäkuuta 2016

Peilijärjestelmäkamera vaatii kalliin sukelluskotelon, jotta sen voisi viedä veden alle.

Sen vuoksi vedenalaiskamera voi olla hyvä lisä kameralaukussa, jos mieli tekee kesällä rannoille ja vesipuistoihin.

Tällaisilla kameroilla saa myös kuvia, joita tavallisella kameralla on vaikea saada.

> Lue myös: Kuusi kuvausvinkkiä vedenpinnan alapuolelle

Laajakulmaa reilusti

Rantakameraa hankittaessa on syytä muistaa, että valo taittuu veden alla eri tavoin kuin kuivalla maalla. Se vastaa polttovälikerrointa, joka on noin 1,4. Jos kameran polttoväli on 28 mm, tuleekin siitä veden alla 40 mm.

Teleä ei käytetä pinnan alla. Jos sitä yrittää, jäävät kuvat epätarkoiksi hiekan ja muiden pikkuhiukkasten vuoksi, joita löytyy kirkkaimmistakin luonnonvesistä. Pitkä etäisyys kohteeseen tuo ne näkyviin entistäkin selvemmin.

Tehokas laajakulma on siis suuri etu vedessä. Sama koskee objektiivin suurta valovoimaa, koska veden alla on yksinkertaisesti melko vähän valoa.

Valovoimaa on hyvä olla myös siitä syystä, että vedessä on pyrittävä käyttämään lyhyitä suljinaikoja – veden alla kaikki on liikkeessä, eläimistä aina kuvaajaan itseensä.

Kestäviä kameroita

Kompaktit vedenalaiskamerat voi yleensä viedä 15–30 metrin syvyyteen. Useimmat kestävät pudotuksen kahdesta metristä kovalle alustalle sekä kymmenen asteen pakkasen.

Testasimme seitsemän erilaista vesitiivistä kameraa Canonilta, Fujifilmiltä, Nikonilta, Olympukselta ja Ricohilta – joista kalleinkaan ei mene juuri yli 400 euron.

Tilaajana voit lukea koko testin sivun ylälaidassa olevan linkin kautta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!