Uusi Olympus veteen, lumeen ja hiekalle

Jos nyt pitää valita luja ja luotettava kamera hiihtolomamatkalle tai kylpylälomalle, on Olympuksen tuore huippumalli varteenotettava vaihtoehto.

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Stylus Tough TG-2 on lujatekoinen, vedenalaisiin kuvauksiin tarkoitettu kamera, joka on paljosta velkaa edeltäjälleen TG-1 iHS:lle. Uutuuskamera kestää 15 metrin syvyyden sekä pudotuksen kovalle alustalle 2,1 metristä. Lisäksi tämä kamera kestää kymmentä pakkasastetta ja 100 kilon puristusta.

Objektiivin valovoima on peräti F2, joka riittää hämäräkuvauksiinkin. Kamerassa on nelinkertainen optinen zoom, joka vastaa kinokoon polttovälialuetta 25-100 mm, ja suurimmilla aukoilla taustan saa sumenemaan melko mukavasti.

Videomateriaali tallentuu Full HD -laatuisena 30 kuvan sekuntinopeudella, ja erityisellä Multi Recording -tominnolla voi videoida ja ottaa valokuvia samanaikaisesti. Tässä mallissa on myös ns. supermakrozoom-toiminto, joka lisää polttovälin 200 millimetriin. Tuolloin lähin tarkennusetäisyys on ainoastaan yksi senttimetri ja suurennussuhde 14-kertainen. Kamerasta löytyy joukko erilaisia kuvatehosteita kuten Punk, Pop Art, Pin Hole, Soft Focus ja Fish Eye. Oikeanlaisen valkotasapainon löytymistä vedenalaisissa kuvauksissa helpottaa toiminto nimeltään Advanced Underwater White Balance.

Olympus on julkistanut myös kaksi pienempää kameramallia, jotka ovat niinikään hyvin kestäviä: TG-830 ja TG-630. Näiden sekä edellä esitellyn lippulaivamallin Suomen-hintoja ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!