Vedenalaisia kuvia Ricohilla

Ricoh PX-kamera on kuin tehty kesälomakameraksi. Sillä voi nimittäin kuvata veden alla jopa kolmen metrin syvyydessä. Kamera kestää myös putoamisen puolentoista metrin korkeudesta.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ricoh kuuluu tukevatekoisten kameroiden pioneereihin, ja sen vankat G-sarjan mallit olleet suosittuja esimerkiksi rakennustyömailla kuvattaessa. Toisaalta ne ovat muotoilultaan hieman kömpelöitä moniin muihin vedenalaiskameroihin, esimerkiksi Olympukseen ja Panasoniciin verrattuna. Ricoh PX:llä onkin kovia kilpailijoita.

Kamera on melko kompakti, ja merkillepantavinta siinä on objektiivi, joka liikkuu ainoastaan kameran sisäpuolella. Niinpä kemeran mitat ovat täsmälleen samat, kuvasipa sitten laajakulmalla tai telellä. Zoom on viisikertainen ja se peittää polttovälialueen 28-140 mm. Kuvatarkkuus on peräti 16 megapikseliä, joka on tässä luokassa paljon.

Kameran voi huoletta viedä vedessä kolmen metrin syvyyteen. Lisäksi kamera kestää putoamisen puolentoista metrin korkeudesta kovalle alustalle. Lisäsuojaa tälle kameralle saa hankkimalla värikkään silikonisen suojakotelon. Kameran hinta jää alle 200 euron.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!