Canon HF10

Kun on kerran saanut katsoa HD-teräväpiirtotelevisiota, ei ole enää helppo tottua tavalliseen televisiokuvaan omissa videoissakaan. HF10 on yksi Canonin vaihtoehto niille, jotka haluavat siirtyä kotivideoissa täyteen terä-väpiirtotarkkuuteen.

maanantai 1. joulukuuta 2008

Canonin HF10 on videokamera, joka tekee teräväpiirtotarkkuuteen siirtymisen helpoksi. Kameran tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä progressiivista signaalia, mikä vastaa Full HD -tarkkuutta. Tällä tarkkuudella videokuvassa on erittäin paljon yksityiskohtia.

Tallennusvälineenä on joko SDmuistikortti tai sisäinen 16 gigatavun muisti, johon mahtuu kaksi tuntia videokuvaa. Kameralla voi ottaa myös valokuvia, joiden tarkkuus on moniin tarpeisiin riittävät 3,1 miljoonaa pikseliä.

Kameran käyttö on helppoa. Oikealla sivulla on valitsin, jolla valitaan video- tai valokuvaus. Kummallakin on oma kuvaus- tai laukaisinkytkin. Etsintä kamerassa ei valitettavasti ole. Näytön alapuolella ovat tärkeimpien toimintojen painikkeet, joten kameraa voi pitää kahdella kädellä melkein yhtä tukevasti kuin elektronista etsintä käytettäessä.

Objektiivin polttovälialue on vain 12-kertainen, ja optisen kuvanvakaimen ansiosta kuvatut otokset ovat melko rauhallisia.

Tämäntyyppisen kameran säätömahdollisuudet ovat luonnollisesti varsin rajalliset, mutta tarpeellisimmat säädöt ovat kuitenkin käytettävissä. Niiden joukossa ovat muun muassa vastavalokorjaus ja valkotasapainon säätö.

Kamerassa on myös salamalaite sekä videovalaisin, jonka teho riittää parin metrin päähän ja joka toimii hyvin varjojen pehmentäjänä. Ääni tallentuu stereona. Kameraan voi liittää erillisen mikrofonin sekä kuulokkeet, mikä ei ole tässä luokassa tavallista.

Pieni, mutta kätevä yksityiskohta on objektiivin automaattisesti peittävä suojus. Akku on latauksen aikana kamerassa. Näin laturi on pienikokoisempi ja vie vähemmän tilaa matkatavaroissa.

Terävä kuva

HF10:n valotus ja tarkennus toimivat hyvin, ja optinen kuvanvakainkin parantaa kuvanlaatua.

Videokuva on erittäin terävä, ja cmos-tyyppinen kuvakenno tuottaa vähärakeista kuvaa myös heikossa valaistuksessa. Myös äänenlaatu on hyvä. Sekä edessä että takana olevat äänet kuuluvat hyvin, eikä mikrofoni ei ole herkkä tuulen suhinalle.

Koska tallennusvälineenä on muistikortti, kamera on suhteellisen pieni ja kevyt. Vastaavasti vain muistikortille tallentava malli on jonkin verran kalliimpi kuin kiintolevymalli.

HF10:n varustukseen kuuluu Pixela ImageMixer -ohjelma, jolla voi editoida otoksia. Myös AVCHD-yhteensopivia ohjelmia voi käyttää. Tällainen on esimerkiksi Pinnacle Studio 11.

Yhteenveto

Miellyttävä pieni videokamera, jonka käytön oppii helposti ja joka täyttää kaikki tavallisen kotitarvevideoijan tarpeet. Erinomainen ääni ja kuva, joka pääsee oikeuksiinsa isossa tv-ruudussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!