Canon MD255

Canon MD255

Canonin videokamera ei ole teknisesti huippumoderni, mutta eipä ole hintakaan kallis. Yhteenvetona voidaan sanoa, että Canon MD255 on kiinnostava kamera kaikille niille, jotka haluavat kuvata hyvälaatuista videota ilman suuria laiteinvestointeja.

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Kun videokamera hankitaan koko perheen käyttöön, muotoilu on tavallistakin tärkeämpi asia. Kamerasta pitää saada tukeva kuvausote. Vaikka kameran tarkkuus olisi miten hyvä ja vaikka objektiivi olisi ehdotonta huippuluokkaa, niistä ei ole hyötyä, jos huteran kuvausotteen takia otokset tärisevät kameran liikkeiden takia rauhattomasti.

Heilahtelevaa videokuvaa ei pitkään jaksa katsoa. Kameranhan voisi tietysti kiinnittää jalustaan, mutta vain harva tekee todellisuudessa niin. Ja jos kamera on jalustalla, kuvaus ei voi olla niin joustavaa kuin käsivarakuvaus.

Canon MD255 täyttää kuvausotevaatimukset kahdesta syystä. Ensinnäkin sen mitat ovat järkevät eli 7,0 x 8,0 x 13,0 cm. Toiseksi kamerassa on elektroninen etsin, joten kameraa ei tarvitse pitää ojennetuin käsin.

Etsintä käytettäessä kamera saa tukea kasvoista ja pysyy näin ollen kuvauksen aikana vakaampana. Optinen kuvanvakain olisi ollut poikaa, mutta kolmella sadalla eurolla ei voi saada kaikkea.

Helppo käyttää

Edellä taisikin tulla sanotuksi kaikki olennainen MD255:stä. Siinä ei ole uusinta uutta tekniikkaa, vaan teknisesti järkeviä ja käytännössä koeteltuja ratkaisuja edulliseen hintaan. Kameran oikealla sivulla on kaksi painiketta. Toisella valitaan Easy- ja P-automaattitilojen välillä, toisella se, kuvataanko videota nauhalle vai otetaanko valokuvia SD-muistikortille. Muistikorttipaikka on kameran pohjassa.

Lisäksi on säätökytkin, jonka avulla valitaan kuvaus, toisto ja virrankatkaisu. Ylempänä on täsmällisesti toimiva zoomauskytkin. Kameran takana hyvin oikean peukalon ulottuvilla on kuvauspainike. Valkotasapainon voi valita valikoista, missä on tarjolla myös kahdeksan kuvausohjelmaa. Tarkennusta voi säätää käsin ja valotusta voi korjata.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 02/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!