Canonilta uusi ammattivideokamera

Canon laajentaa Cinema EOS -järjestelmäänsä suurikennoisella C100 Mark II -ammattivideokameralla. Se on tarkoitettu etenkin tilanteisiin, joissa on käytettävissä vain yksi kuvaaja.

torstai 23. lokakuuta 2014

Canon EOS C100 Digital Video Camera on tähän asti tunnettu Cinema-sarjan pienimpänä mallina. Nyt sitä seuraava malli on uusi Mark II, jossa myös on 8,3 megapikselin C-mos-kenno. 4K-laadusta voidaan yhäkin vain haaveilla, vaikka kennokoko teoriassa mahdollistaisikin sen; tämä kamera tallentaa Full HD -laatua 60 kuvan sekuntinopeudella.

Mark II -videokamerassa käytetyn Canonin Dual Pixel Cmos AF -tekniikan ansiosta tarkennus on valmistajan mukaan helppoa, ja tarkennuksen vaihto kohteesta toiseen käy nopeasti. Kamera tukee myös Canonin kasvojentunnistus AF -tekniikkaa ja tehostaa kuvausta kasvojen automaattisen tunnistuksen ja tarkennuksen seurannan avulla.

Videoita voidaan tallentaa samanaikaisesti sekä MP4 (enintään 35 Mbps)- että AVCHD-muodossa (enintään 28 Mbps) jopa 60 kuvan sekuntinopeudella. Vaihtoehtoisesti voidaan tallentaa HD- ja SD-otoksia erillisille SD-muistikorteille, mikä sujuvoittaa työnkulkua ja helpottaa jakamista.

Kamerassa on yhdysrakenteinen Wi-Fi-liitäntä sekä 3,5 tuuman kääntyvä näyttö ja sisäinen monomikrofoni. EOS C100 Mark II on saatavilla tammikuussa. Rungon suositushinta on 6090 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!