Huippuvideota taskukoossa

Ammattilaisvideokameroistaan ja -ohjelmistoistaan tunnetun Blackmagic Designin uusi taskukamera tallentaa valmistajan mukaan elokuvatason videota.

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Blackmagic Pocket Cinema Camera on sirosti muotoiltu elokuvakamera taskukoossa. Se muistuttaa kompaktia järjestelmäkameraa ulkoisesti hyvinkin paljon. Kameraan käyvät on Micro Four Thirds -objektiivit, ja se muistuttaa myös otekahvansa muotoilun puolesta pikkujärkkäriä.

Kameran sisäpuolelta eroja löytyy jo enemmän. Kyse on näet elokuvakamerasta, joka tallentaa videota CinemaDNG RAW -muodossa, ja kenno edustaa nk. Super 16 mm -formaattia, jonka erottelukyky on 1080 pikselin Full HD -tasoa. Videotiedostot ovat Apple Prores -tiedostoja, jotka tallentuvat suoraan nopealle SD-muistikortille. Dynaaminen alue sisältää yli 13 askelta, mikä myös viittaa elokuvateatteritasoon.

Kameran näyttö toimii etsimenä, ja samasta paikasta löytyvät myös valikot. Tämä malli on suunniteltu käytetääväksi sellaisissa paikoissa, joihin suuret videokamerat ovat liian kömpelöitä. Uutuus tulee myyntiin heinäkuussa, ja hinnaksi on arvioitu noin 800 euroa ilman objektiivia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!