Mies muokkaa videota tietokoneellaan.

Videoiden muokkaamiseen on useita ilmaisia vaihtoehtoja. Tässä tutustumme sekä maksuttomiin että hieman kalliimpiin ohjelmiin.

© Shutterstock

Tässä ovat parhaat videoiden muokkausohjelmat

Jos haluat muokata videokuvaa uusimmilla toiminnoilla, sen ei tarvitse olla kallista. Täältä voit lukea maksuttomista, edullisista ja kalliimmista videoiden muokkausohjelmista.

maanantai 23. elokuuta 2021 teksti Jeppe Vestergaard Jensen

Riippumatta siitä, oletko videoiden editoinnissa vanha tekijä vai oletko juuri aloittanut, tarvitset tarpeisiisi sopivan videoiden muokkausohjelman.

Onneksi tarjolla on hyviä ohjelmia sekä aloittelijoille että kokeneille. 

Suosittelemme tässä erilaisia videoiden muokkausohjelmia, niin ilmaisia ohjelmia, videoiden muokkausohjelmia hieman edistyneemmille käyttäjille, kuin ohjelmia videoiden muokkaamisen jo erittäin hyvin hallitsevillekin. 

> Lue myös: Parhaat kamerat videokuvaukseen

Videoiden muokkausohjelma, jossa on erilaisia ääni- ja videoleikkeitä.

Yhteistä kaikille videoiden muokkausohjelmille on, että voit lisätä erilaisia ääni- ja videoleikkeitä aikajanalle, siirrellä niitä vapaasti ja kertoa haluamasi tarinan.

© Shutterstock

Videoiden muokkausta aloittelijoille

Riippumatta siitä, oletko vannoutunut Mac- tai Windows-käyttäjä, tietokoneen mukana seuraa aina videoiden muokkausohjelmia. 

Kummassakin käyttöjärjestelmässä on hyvät ohjelmat videoiden muokkaamiseen, ja kummankin ohjelmat ovat erittäin helppokäyttöisiä.

Näiden videoiden muokkausohjelmien haittapuolena voi kuitenkin olla, että jos haluat muokata videokuvaa juuri tietyllä tavalla, ohjelmat voivat vaikuttaa tarpeettoman yksinkertaisilta ja siten rajallisilta.

Videoiden muokkausohjelma Video Editor Windowsiin

Video Editor on uusi, Movie Makerin jälkeen Windowsissa käyttöön otettu videoiden muokkausohjelma.

Saat Video Editorin aina, kun ostat Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun tietokoneen, ja ohjelma täyttää videoiden editoinnin perustarpeet.

Video Editorilla voit luoda helposti kokonaisia videoita tai filmejä. Ohjelmassa on mahdollisuus lisätä ääniä ja siirtymiä, ja myös alkuperäistä ääntä voi muokata nopeasti.

Videoiden muokkausohjelma Apple iMovie

Apple iMovie sisältyy ilmaisena kaikkiin Mac-tietokoneisiin. Se on erittäin yksinkertainen ja helppokäyttöinen ohjelma videoiden muokkaamiseen.

iMovien etuna on, että se on ammattitasoisen Final Cut Pro -videonmuokkausohjelman helppokäyttöinen pikkuveli. 

Tästä voi olla hyötyä, jos tiedät jo nyt, että haluat myöhemmin kehittyä videoiden muokkaamisessa.

Apple iMovie erottuu selkeydellään, helppokäyttöisyydellään ja monilla toiminnoillaan, joiden avulla voit tehdä videostasi mielenkiintoisemman.

> Lue myös: Videoiden katsominen YouTubessa

Videoiden muokkauksen Export-kuvake.

Sekä Video Editorissa että iMoviessa videot on vietävä muokkauksen jälkeen. Valittavana on useita tiedostomuotoja ja laatuja.

© Shutterstock

Videoiden editointi hieman edistyneemmille

Useimmat valokuvaajat tutustuvat iMovie- tai Video Editor -ohjelmaan, ja sen jälkeen he alkavat tarvita lisää ominaisuuksia ja muokkausmahdollisuuksia.

Onneksi saatavilla on myös ilmaisia videoiden muokkausohjelmia, joissa on enemmän ominaisuuksia, ja jotka täyttävät useimpien käyttäjien videoiden muokkaustarpeet.

Videoiden muokkaus DaVinci Resolve -ohjelmalla

DaVinci Resolve on ilmainen ja sen lisäksi, että saat hyvän muokkausohjelman, saat käyttöösi myös erikoistyökaluja, jotka auttavat värien korjauksessa ja erikoistehosteiden tuottamisessa. 

Uuden videoiden muokkausohjelman käyttöönotossa on kuitenkin alkuun melkoinen opetteleminen. DaVincikaan ei ole poikkeus tästä.

DaVinci tarjoaa paljon enemmän toimintoja kuin esimerkiksi Video Editor tai iMovie. Siksi hyppäys voi tuntua melko suurelta, mutta onneksi ohjelma on varsin helppokäyttöinen, joten opit nopeasti, mitä ohjelma voi tehdä ja missä eri toiminnot sijaitsevat.

Wondershare Filmora Video Editor

Wondershare Filmora on maksuton, ammattilaisille suunniteltu ohjelma. Siksi se on erittäin hyvä ohjelma, jos haluat perehtyä kehittyneempään muokkaukseen.

Videoiden muokkausohjelman avulla voit helposti luoda edistyksellisiä tehosteita ja muokata ääntä. 

Voit myös käyttää pikakuvakkeita videoiden nopeaan muokkaamiseen.

Wondershare Filmorasta on saatavana ilmainen versio, jolla voit kokeilla ohjelmaa. Jos sinusta tulee todellinen leikkaushirmu, voit päivittää maksulliseksi versioksi, jossa on enemmän toimintoja.

> Lue myös: Timelapse-videon luominen

videoiden muokkausohjelma

Videoiden editoinnista voi helposti tulla monimutkainen työ, jossa käytetään useita video- ja ääniraitoja. Tämä asettaa vaatimuksia videoiden muokkausohjelmien käytettävyydelle.

© Shutterstock

Videoiden muokkaamista harjaantuneille

Videoiden muokkaamiseen erikoistuneet ammattilaiset käyttävät yleensä yhtä erikoisohjelmaa, joka täyttää videoiden muokkauksen erityistarpeet. 

Usein kyse on myös makuasioista ja tottumuksista.

Olemme löytäneet kaksi ohjelmaa, joilla voit leikata Hollywood-elokuvan tai luoda kotivideon, jossa on ammattimainen leikkaus ja upeita tehosteita.

Adobe Premiere Pro 2020

Adoben Premiere Pro 2020 -muokkausohjelman mahdollisuudet eivät lopu kesken. Ohjelma on monien ammattilaisten suosikki, sillä se tukee lukuisia eri muotoja ja täyttää ammattilaisten tarpeet.

Emme suosittele Premiere Pro 2020 -ohjelmaa videoiden muokkaamiseen aloittelijoille. 

Ohjelman opettelu on varsin vaativaa, ja se maksaa kuukaudessa vähintään 24,79 euroa. 

Varmista siis, että ohjelma on oikea sinulle ja tasollesi, ennen kuin investoit videoiden muokkausohjelmaan. 

Final Cut Pro

Myös Apple tarjoaa mahdollisuuden videoiden ammattimaiseen muokkaamiseen. Final Cut Pro -ohjelma on Apple iMovien ammattimainen versio. 

Myös suhteellisen uudet käyttäjät voivat käyttää sitä videoiden muokkaamiseen, sillä leikkeet on helppo asettaa hiirellä.

Aikajanan ohjaaminen on helppoa, sillä videoleike leikkautuu ja siirtyy toiseen leikkeeseen automaattisesti, jos haluat esimerkiksi sijoittaa videoleikkeen aikajanan kahden nykyisen leikkeen väliin.

Adoben ohjelman tavoin Final Cutin opettelu vaatii aikaa, mutta vastaavasti ohjelmasta ei puutu toimintoja. 

Huomaa kuitenkin, että Final Cut Pro maksaa Applen App Storessa noin 300 euroa.

> Lue myös: 3 vinkkiä videoiden äänentoiston parantamiseksi

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!