Creative Vado HD

Testissä Creative Vado HD

Pieni taskukamera osaa kuvata HD-videota. Laite piristää markkinoita ja on sekä hauska että käyttökelpoinen kamera. Hinnan ja laadun suhde on hyvä ja kameraa on helppo käyttää.

maanantai 8. kesäkuuta 2009

Creative on tehnyt aina piristäviä elektronisia laitteita, joissa on aika jotain uutta ja hauskaa. Vado HD on hyvin pieni taskukamera, jolla voi ottaa HD videoita 1280 x 720 pikselin tarkkuudella. Se ei siis ole Full HD -tasoa, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä, mutta niin tarkka kamera olisi eri hintainen.

Kamera sopii helposti paidan taskuun. Kun sen saa ensimmäistä kertaa omiin käsiin, ei ole varma, onko laite puhelin vai kamera. Vado HD:ssa on vain muutama painike. Kuvaamiseen ja säätämiseen on yksi painik , esittämiseen yksi ja lisäksi virtakytki . Kamerassa ei ole lainkaan optista zoomi , tarkennus on kiinteä ja digitaalinen zoomikin on vain kaksinkertainen. Näyttö on kaksituumainen. Liittiminä on vain HDMI ja usb.

Video hyvälaatuista

Kameralla ei voi ottaa valokuvia suoraan. Jos haluaa yksittäiskuvia, ne on poimittava videolta. Näin saatujen valokuvien laatu on aika heikko ja kuvien koko on vain 0,9 miljoonaa pikseliä.

Videokuvan laatu taas on hyvä kameran hintaan ja kokoon nähden. Hämärässä kuviin tulee kohinaa, mutta kirkkaassa valossa laatu on hyvä. Vaikka kameralla kuvataan HD muodossa, ei kuvan laatu ole kuin samaa tasoa, kun suuremmilla videokameroilla, joilla ei kuvata HD-tasoa.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 09/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!