Videokuvan ISO-herkkyys yli 4,5 miljoonaa

Canonin uusi videokamera ME20F-SH pystyy tallentamaan kuvaa käsittämättömän suurella ISO-herkkyydellä 4 560 000. Kameralla tehtyjä koeotoksia on nyt nähtävissä täällä.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Canon esitteli kesän aikana ME20F-SH-videokameran, jolla voidaan kuvata hyvälaatuista kuvamateriaalia äärimmäisen heikossa valossa. Selitys löytyy uskomattomalta kuulostavasta ISO-herkkyydestä 4 560 000. Canon on julkistanut mainosvideon, jossa nähdään tällä kameralla kuvattua materiaalia eri olosuhteissa.

Videolla nähdään sekä päivällä että yöllä kuvattuja otoksia. Herkkyydellä ISO 102 000 on saatu kohtalaisen rakeetonta kuvaa – ainakaan tavallisen tietokoneen näytöllä raetta ei näy – ja suurimmallakin ISO-arvolla pimeässä kuvatusta materiaalista erottuvat tärkeimmät yksityiskohdat, vaikka kuva on jo hyvin rakeista.

Hyvä kuvanlaatu suurista herkkyyksistä huolimatta selittyy sillä, että kamerassa on kinokoon kuvakenno mutta suhteellisen vähän pikseleitä, jotenka pikselit ovat suuria ja tuottavat näin ollen vähemmän kuvakohinaa.

Video löytyy täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!