Vuoden parhaat valittiin

Kuva- ja äänialan eurooppalainen kattojärjestö EISA on juuri nimennyt tämän vuoden parhaat valokuvaustuotteet kisassa, jossa eri sarjoja on kuin olympialaisissa ikään.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Canon menestyi kisassa hyvin - parhaaksi edistykselliseksi peilijärjestelmäkameraksi valittiin EOS 5D Mark III, ja PowerShot G1 X voitti kompaktikameraoiden sarjan. PIXMA PRO-1 valittiin vuoden valokuvatulostimeksi ja LEGRIA HF M52 parhaaksi videokameraksi.

Myös Nikonin sijoitukset ja maininnat EISA Photo Awards 2012-13 -mittelössä ovat huomattavia: D4 sai vuoden ammattilaiskameran tittelin, ja D800 puolestaan putsasi pöydän tullessaan valituksi vuoden kameraksi.

Parhaaksi ammattilaiskameraksi peilittömien järkkäreiden sarjassa valittiin Fujifilm X-Pro1. Olympus OM-D vei nimiinsä vuoden järjestelmäkameran tittelin. Ääriolosuhteisiin tarkoitettujen, erikoislujien kameroiden ykköspalkinnon sai Olympus mallillaan TOUGH TG-1.

Samsung NX20 sai kunnian olla paras kompakti järjestelmäkamera ja Sony Cyber-shot DSC-HX20V paras matkakamera, kun taas RX100 voitti parhaan edistyksellisen kompaktikameran palkinnon. Sony Alpha57 tuli ykkössijalle peilijärjestelmäkameroiden sarjassa.

Lyhenne EISA tulee sanoista European Imaging and Sounds Association, ja palkinnoista päättää toimittajaraati, joka edustaa yhteensä 50 julkaisua 18 maassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!