Olympukselta uusi superzoomkamera

Olympus on viimeisen viiden vuoden aikana valmistanut kompaktikameroita, joissa on polttoväliltään erittäin laaja-alainen zoom-objektiivi. Uusi SP-820UZ-malli jatkaa samoilla linjoilla.

torstai 23. elokuuta 2012

Kun Olympus vuonna 2005 julkisti kameramallinsa SP-550UZ, jossa on 18-kertainen zoom, alan lehdistö ympäri maailmaa oli ällikällä lyöty, sillä kyseessä oli ennenkuulumaton uutinen. Sittemmin muutkin valmistajat ovat ryhtyneet kilpailemaan zoomkameroillaan, ja nykyään kilpailu on on todella kovaa. Hyviä nk. ultrazoomkameroita ovat tehneet esimerkiksi Canon, Fujifilm ja Sony. Kun Nikon aiemmin tänä vuonna esitteli Coolpix P510 -mallinsa, jossa on peräti 41,7-kertainen optinen zoom, oli yksi uusi ennätys jälleen syntynyt.

Tähän vastaa nyt Olympus kamerallaan SP-820UZ, jossa on 40-kertainen optinen zoom. Objektiivin polttovälialue vastaa kinokoon 22,4 - 896 millimetriä. Ominaisuuksiin kuuluvat mm. kuvanvakain ja 14 megapikselin kuvakenno. SP-820UZ tallentaa tietenkin myös Full HD -videota.

Olympus SP-820UZ:ssa on monia kiinnostavia ja käteviä toimintoja sekä suodintehosteita, ja kuvien siirto onnistuu langattomasti Eye-Fi-kortin avulla. Näyttö on kolmituumainen ja koostuu 460 000 pisteestä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!