Panasonic Lumix DMC-FZ150

Panasonic FZ150:n objektiivi ulottuu kunnon laajakulmasta superteleen. Kameran muissakaan ominaisuuksissa ei ole moittimista, mutta sen kuvanlaadussa on tiettyjä ongelmia.

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Jos haluaisi hankkia järjestelmäkameraan objektiivivalikoiman, joka kattaa samat kuvakulmat kuin Panasonic DMC-FZ150, joutuisi latomaan tiskiin hyvän perheauton hinnan. Panasonicin polttovälialue on 24-kertainen ja sen kuvakulma vastaa kinokameran polttovälialuetta 25–600 mm eli superlaajakulmasta sellaiseen superteleen, joka on jokaisen eläimiä ja urheilua kuvaavan unelma. Objektiivin käyttökelpoisuutta lisää se, että sen tarkennus toimii nopeasti ja tarkasti, joten vain harvat pisimmän polttovälin kohteet toistuivat epäterävinä.

Edeltävään FZ100-malliin verrattuna Panasonic on pienentänyt kuvakennon pikselimäärää maltillisesti samaan tapaan kuin Canon teki mallissa PowerShot SX40 HS. Kun Panasonicin FZ100:ssa oli 14 megapikselin kennon, FZ150:n kennon tarkkuus on vain 12 megapikseliä. Pikselimäärän pienentämisen idea on se, että kennon koon pysyessä samana yksittäiset pikselit ovat hieman kookkaampia, minkä ansiosta kohinan määrä suurilla ISO-herkkyyksillä on vähäisempi. Käytännössä FZ150:n kohinarakeisuus onkin vähäisempää, mutta se on kuitenkin havaittavissa herkkyydestä ISO 1600 lähtien.

Arvosana: 81%

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 4/2012

Lue lisää

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!