Superzoom ja vähän kuvakohinaa

Panasonic DMC-FZ150:ssä on edeltäjäänsä vähemmän pikseleitä mutta parempi kohinanvaimennus ja nopeampi tarkennus

maanantai 29. elokuuta 2011

Yhä useammat kameranvalmistajat ovat alkaneet tinkiä pikseleistä saadakseen kuriin kuvakohinan suurilla ISO-herkkyyksillä. Näin on menetellyt myös Panasonic suunnitellessaan uusinta Lumix DMC-FZ150 -malliaan. Siinä olevan High Sensibility MOS -kuvakennon resoluutio eli kuvatarkkuus on 12,1 megapikseliä, kun sen edeltäjässä FZ100:ssa vastaava luku oli 14. Uudessa mallissa on vähemmän kuvakohinaa kaikilla herkkyyksillä kuvattaessa.

FZ150:n optinen polttovälikerroin on 24, polttoväli vastaa täyden koon 25 - 600 milliä. Objektiivin linssit ovat saaneet Nano Surface Coating -pintakäsittelyn, minkä ansiosta objektiivin sisäisiä heijastuksia on entistä vähemmän ja kuvanlaatu tämän myötä parempi.

Panasonic on parannellut myös automaattitarkennusta, tämä kamera tarkentaa valmistajan mukaan 50 prosenttia edeltäjäänsä nopeammin. Sarjakuvausnopeus on peräti 12 kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella, mutta jotta tarkennus pysyisi mukana, putoaa luku 5,5 kuvaan sekunnissa. FZ150:lla voi kuvata Full HD -videota 60 kuvan sekuntinopeudella, ja uutuutena on kolmiulotteinen tallennus eli 3D. Hintaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta lisätietoa on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!