Lue myös

Nopea zoom

Panasonic Lumix DMC-FZ38

Testissä Panasonic Lumix DMC-FZ38

Uusi Panasonic-kamera herättää vannoutuneenkin järjestelmäkameran käyttäjän mielenkiinnon ainakin silloin kun ei viitsi kantaa suurta kalustoa. Kuvanlaatu nousee lähelle järjestelmien tasoa ja zoomin polttoväli on mahtava.

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Tutustumme tässä pienikokoiseen kameraan, jossa on poikkeuksellisen hyvä objektiivi. Erinomaisen objektiivin ansiosta tämä kamera saa kaikkien aikojen korkeimman kompaktille antamamme arvosanan. Kamerassa on useita erinomaisia ominaisuuksia, jotka nostavat sen huippuluokkaan. Ensiksi zoom. Sen alue on ja aluetta riittää 27 millin laajakulmasta mahtavaan 486 mm:n polttoväliä vastavaan teleobjektiiviin. Tele vastaa monien ammattilaisten ja luonnonkuvaajien käyttämää hyvin pitkää objektiivia. Koko laajan alueen zoomaaminen kestää vain 2,7 sekuntia. Objektiivin pituus muuttuu laajasta alueesta huolimatta vain kaksi senttiä. Toinen hyvä asia on optinen ja objektiivissa sijaitseva kuvanvakain. Kolmas ja hyvin tärkeä asia on kuvanlaatu. Kuvissa ei ole näkyviä vääristymiä ja terävyys on hyvä koko polttovälialueella ja myös täydellä aukolla.

Optimoi asetukset

Hyvää objektiivia tukevat monet automaattiset asetukset. Kohteen mukaisia ohjelmia on melko helppo käyttää, mutta painikkeilla valittavat säädöt toimivat hitaammin kuin säätöpyörällä tehtävät valinnat. iAautomatiikalla kamera arvioi itse aiheen ja tekee aiheelle sopivat säädöt kameraan. Kamera tunnistaa mm. makrokuvauksen, maisemat, muotokuvat ja auringonlaskut. Kamera näyttää valitsemansa aihetyypin pienellä symbolilla. Se näkyy tähtäimessä ja näytöllä. Jos se ei jostain syystä miellytä, kuvaaja voi valita toisen ohjelman. Yleensä arvaus on oikea.

Kuvat ovat hyviä aina ISO 400:aan asti ja myös hämärässä kuvattaessa. Sitä suuremmilla herkkyyksillä kohinanvaimemmuksen vuoksi rakeisuutta ei näy, vaan yksityiskohtia alkaa hävitä. Suurilla ISO-herkkyyksillä kamera on huippuluokkaa.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 18/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!