Uusi Pentax kuin peilijärkkäri

Pentax on julkistanut uuden zoomkameran, joka ulkomuotonsa puolesta muistuttaa huomattavasti saman valmistajan K-5-järjestelmäkameraa.

perjantai 24. elokuuta 2012

Kameravalmistajat julkistavat hulppeita zoomkameroita kilvan. Nyt on Pentaxin vuoro astua viivalle uutuudella, joka korvaa yli kaksi vuotta vanhan X90-mallin. Uusi kompaktimalli X-5 sisältää 26-kertaisen optisen zoomin, jonka polttoväli vastaa kinokoon aluetta 22,3 - 580 mm. Taustavalaistun cmos-kennon erottelukyky on 16 megapikseliä.

X-5 muistuttaa nimensä ja muotoilunsa puolesta K-5-peilijärjestelmäkameraa. Kamerarunko on hyvin ergonominen kumipäällysteisine otekahvoineen. X-5:ssä on kolmen tuuman kääntyvä näyttö, jonka tarkkuus on 460 000 pistettä. Lisäksi kamerassa on 230 000 pisteen elektroninen etsin.

Pentax X-5:ssä on kaksinkertainen kuvanvakainjärjestelmä, ja kamera tallentaa Full HD -videota. ISO-herkkyysalue on 100 - 6400. Sarjakuvauksella tämä kamera pystyy ottamaan kymmenen kuvaa sekunnissa. Lisäksi tarjolla on 12 digitaalista suodinta, joiden joukossa miniatyyri- ja leikkikamerasuotimet. Kameran toimitukset alkavat syyskuun aikana, ja verollinen suositushinta on n. 260 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!