Skylum Luminar 3

Digikuvan tilaajana voit saada Skylum Luminar 3:n täysversion Etunurkasta.

© Shutterstock.com

4 asiaa, joissa Luminar 3 lyö Lightroomin

Kuvankäsittelyohjelma Luminar 3 on täynnä älykkäitä toimintoja. Tässä on neljä ominaisuutta, joita ei löydy Lightroomista.

tiistai 5. toukokuuta 2020 teksti Kristoffer Engbo

Lightroomin tapaan myös Skylum Luminar 3 on monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, jolla voidaan järjestää ja säätää sekä raakakuvatiedostoja että Jpeg-tiedostoja.

Luminar 3 menee monissa kohdissa jopa Lightroomin edelle. Tässä on neljä asiaa, joissa Skylum Luminar 3 peittoaa Lightroomin.

1. Taivaan sävyt kuntoon sekunnissa

Skylum Luminar 3 käyttää tekoälyä kuvien parantamiseksi. Yksi älykkäistä työkaluista on AI Sky Enhancer. Se löytää kuvista taivaan ja tekee siitä sävyiltään selkeämmän liukusäädintä liikutettaessa.

Lue myös: 6 asiaa, jotka on syytä tietää kännykkäkamerasta

Säätö ei vaikuta muuhun kuvaan, koska Luminar 3 tunnistaa taivaan sijainnin. Käyttäjän ei tarvitse maalata tarvittavia säätöjä, kuten Lightroomissa, jossa ne pitää löytää itse.

AI Sky Enhancer Luminar 3

Oikealla olevassa kuvassa AI Sky Enhancer -paneelin liukusäädintä on siirretty oikealle, ja näin taivasta on saatu korostettua vaikuttamatta muuhun kuvaan.

2. Mahdollisuus personoida käyttöliittymä

Skylum Luminar 3:ssa voidaan valita tarkasti, mitä halutaan korostaa, ja silloin vain nämä asiat ovat nähtävissä.

Valittavana on useita eri käyttöliittymämalleja eli työtiloja, ja lisäksi voidaan luoda omia.

Workspace Luminar 3

Käyttöliittymät löytyvät Edit-osion FILTERS-välilehdeltä. Tässä on valittuna Quick & Awesome, ja Quick & Awesome -palkkia napsauttamalla voidaan valita jokin muu työtila. Napsauta Add Filters, jos haluat lisätä ominaisuuksia työtilaan, ja työtila tallennetaan komennolla Save As New Workspace.... Valitse Set as Default, jos haluat käyttää nykyistä käyttöliittymää oletuksena.

3. Mahdollisuus käyttää tasoja

Luminar 3:lla voidaan tehdä kaikki säädöt tasojen kautta. Yhdellä tasolla voidaan säätää esimerkiksi värejä, toisella valoisuutta ja kolmannella kuvaterävyyttä.

Yksittäisiä tasoja ja säätöineen voidaan aina poistaa ja niiden vaikutusta vaimentaa tarpeen mukaan.

Lue myös: 5 vinkkiä, joilla saat auringonlaskukuvista kauniimpia

Tasot Luminar 3

Valitse Edit-osio ja lisää uusi taso napsauttamalla LAYERS-valikon plus-merkkiä ja valitsemalla Add New Adjustment Layer.... Nollaa työtila napsauttamalla Clear Workspace ja valitse sitten omassa työtilassai tarvitsemasi työkalut.

4. Mahdollisuus maalata säädöt kuvaan

Lähes kaikki Luminar 3:lla tehdyt säädöt voidaan maalata osaan tai osiin kuvasta koko kuvan sijasta.

Säädöt tehdään paneelissa ja maalataan ne sitten kuvan osiin. Toinen tapa on tehdä säätötaso useiden paneelien säädöistä, jotka sitten maalataan kuvaan.

Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Sivellin Luminar 3

Kun siirrät hiiren osoittimen ylös säätöpaneelin palkkiin, näkyviin tulee sivellin. Napsauta sitä ja valitse Brush, minkä jälkeen voit maalata haluamasi säädöt kuvaan. Voit myös siirtää osoittimen säätötason päälle ja napsauttaa sivellintä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!