Adobe päivitti ohjelmiaan ja palveluaan

Adoben päivitykset Camera Raw- ja Lightroom-ohjelmiin tukevat monia uusia kameramalleja. Lisäksi uusi teknologia monipuolistaa kuvankäsittelyä.

perjantai 20. syyskuuta 2013

Adobe on julkaissut Camera Raw 8.2- ja Lightroom 5.2 –ohjelmat. Jälkimmäinen tuo muun muassa tuen 19 uudelle kameralle, kuten Canon EOS 70D -, Fujifilm X-M1 - ja Sony DSC-RX100 II -kameroille. Muita uusia ominaisuuksia ovat lisäksi Feather control - ja Spot Removal -työkalut sekä Smoothness-säädöt Detail-paneelin Color Noise Reduction -osiossa. Photoshopista on päivityksen myötä tullut vakaampi käyttää, mutta merkittävin uudistus on Adobe Generator -teknologia, jonka myötä kuvien säätötasot voidaan tallentaa ja siirtää omina JPEG-, GIF- tai PNG-tiedostoinaan. Lisäksi tasojen merkitsemistiedot ja tasoryhmät tallentuvat automaattisesti ja päivittyvät reaaliaikaisesti yksittäisinä tiedostoina halutussa tiedostomuodossa.

Photoshop CC:n ja Lightroomin lisäksi Creative Cloudin asiakkaat saavat käyttöönsä Behance ProSite -kuvagallerian ja 20 gigatavua tilaa varmuuskopioille. Adobe on perustanut palvelun nimeltä Photoshop Photography Program. Se on erityisesti valokuvaajille suunnattu Creative Cloud -jäsenyys, joka sisältää uusimmat Photoshop CC - ja Lightroom 5 -ohjelmat tarjoushintaan 12,29 €/kk hankittuna vuosijäsenyytenä Creative Cloud -pilvipalvelusta. Adobe Photoshop Photography Program on saatavilla Photoshop CS3- tai uudemman version käyttäjille, jotka hankkivat Photoshop Photography Programin viimeistään 31.12.2013. Yhtiö ilmoitti tällä viikolla osavuosikatsauksensa yhteydessä Creative Cloud -palvelun ylittäneen miljoonan maksavan käyttäjän rajan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!