Tietokone, Lightroom ja Photoshop

Adobe Camera Raw, jolla tuodaan ja käsitellään raakakuvia, on ollut ammattikuvaajien tärkeä työkalu julkistamisestaan, vuodesta 2003 asti.

© Shutterstock

Adobe-päivitys tuo lisää kameroita raakakuvankäsittelyn piiriin

Adobe Camera Raw -raakamuunninohjelmaa on jälleen päivitetty, minkä ansiosta uusimpienkin kameroiden raakakuvatiedostot voidaan nyt tuoda käsiteltäviksi Lightroomiin ja Photoshopiin.

keskiviikko 15. huhtikuuta 2020 teksti Christian Trant

Entistä useampien kameroiden ja älypuhelimien raakakuvia voidaan nyt käsitellä Lightroomilla. Adoben viimeisin päivitys koskee uusimpia kameroia ja älypuhelimia, joissa voi käyttää Camera Raw -sovellusta, joka on Adoben raakamuunninohjelma.

Päivitettyjen laitteiden lista ja ohjelman parannukset löytyvät tästä.

Raw-lyhenne viittaa kameran raakakuvatiedostoon, joka sisältää kaikki kuvatiedot, jotka kamera on tallentanut. Rakatiedostot ovat kookkaita mutta ne tarjoavat todella hyvät mahdollisuudet kuvien sävyjen yksityiskohtien muokkaamiseen.

Viimeisin päivitys avaa entistä useammille kuvaajille mahdollisuuden työstää valokuvistaan entistä parempia kuvankäsittelyssä.

Lisäksi päivitys sisältää korjauksia useisiin pieniin virheisiin, ja nyt mukana on uusi interaktiivinen opastusohjelma, jota voi kelata edestakaisin.

Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!