Alien Skin Exposure 4

Analogitehosteita uusiin kuviin

Amerikkalainen Alien Skin on päivittänyt plugin-liitännäistään, jonka avulla uuden kuvan voi hetkessä kuorruttaa vanhan ajan filmitehosteilla. Uusimmalla versiolla saa aikaan entistä todenmukaisempia tuloksia.

torstai 16. helmikuuta 2012

Uudessa Exposure 4:ssa on yhdellä napsautuksella valittavana koko joukko entisaikain filmityyppejä ja kehitysprosessien mukaisia sävytyyppejä. Uuteen digitaaliseen kuvaan voi lisätä vaikkapa raetta sekä erityistä kontrastia ja värisävyjä, ja kuva alkaa samassa hetkessä muistuttaa takavuosien valokuvaa. Alien Skinin esikatselusta voi etukäteen katsoa, miltä kuva tulisi näyttämään jonkin tietyn tehosteen kanssa.

Edellisversioon nähden uutena ominaisuutena on tullut mm. Light Leaks -tehoste, joka jäljittelee valon filmille vuotamisen aiheuttamaa ilmiötä, jolloin jotkut osat kuvasta ovat vaaleampia kuin toiset. Myös pölyä ja naarmuja muistuttavia tehosteita voi lisätä, jos haluaa tavoitella sen tyyppistä realistisuutta kuvissaan. Sävyjen säätämiseen on tullut lisää mahdollisuuksia, kun haetaan vanhojen mustavalkokuvien tunnelmaa ja otetta. Exposure 4 on yhteensopiva Elements 9:n, Photoshop CS4:n ja Lightroom 2:n sekä näiden uudempien versioiden kanssa, ja se toimii sekä Mac OS X 10.6:ssa että Windows Vistassa ja sitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä. Hinta on 249 dollaria eli noin 190 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!