Google hyvästeli Nik Collectionin

Google lopettaa Nik Collection -kuvankäsittelyohjelman kehittämisen. 

© Google // Nik Collection

Google luopuu Nik-Collectionista

Google ei enää jatka Nik Collection -kuvankäsittelyohjelman kehittämistä. Toistaiseksi ohjelmaa voi kuitenkin käyttää.

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun jättifirma ostaa pienen mutta suositun kilpailijansa pelkästään pudottaakseen sen markkinoilta. 

Vuonna 2012 Google osti kuvankäsittelyohjelmisto Nik Collectionin. Ensin hinta romautettiin 500:sta 150:een dollariin, ja viime vuonna Google lahjoitti Nik Collectionin käyttäjiensä iloksi. 

Google Nik Collection on liitännäiskokoelma, joka toimii Adobe Photoshopin, Photoshop Elementsin, Lightroomin ja Aperturen yhteydessä. 

Nik on nykyisin osa huomattavan monen valokuvaajan työnkulkua. Myös me Digikuvassa olemme laatineet lukuisia Nik Collectioniin perustuvia kuvankäsittelykursseja. 

Mutta nyt se on ohi. Nik Collectionin pääsivun yläosassa Google ilmoittaa lopettavansa ohjelmiston päivittämisen. 

Nik Collection toimii silti yhä monissa käyttöjärjestelmissä.

"Nik Collection on maksuton ja yhteensopiva näiden järjestelmien kanssa: Mac OS X 10.7–10.10, Windows Vista, 7 ja 8 sekä Adobe Photoshop, CC 2015 -versioon saakka. Me emme aio päivittää Nik Collectionia emmekä lisätä siihen uusia toimintoja", kirjoittaa Google Nikin pääsivulla.

Me olemme toimituksessamme käyttäneet Nik Collectionia sekä Adobe CC 2017:n ja Windows 10:n kanssa.

Nik Collectionin käyttöä voivat kaikki muutkin näillä näkymin jatkaa, mutta sen toimivuudesta ei ole takeita sen jälkeen kun Photoshopista, Mac OS:stä ja Windowsista julkistetaan seuraavat versiot. Lue lisää Nik Collectionista edellisen linkin kautta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!