Looks Luminar 3

Napsauttamalla Warm Sunset -esiasetusta värit muuttuvat kirkkaammiksi ja huippuvalo- ja varjokohtien sävyerot tulevat paremmin esiin.

© Digikuva

Helppoa kuvankäsittelyä Luminar 3:n esiasetuksilla

Luminar 3 -ohjelman esiasetuksilla voidaan valokuvia säätää yhdellä napsautuksella. Katso, kuinka niitä käytetään ja tee omia.

tiistai 19. toukokuuta 2020 teksti Kristoffer Engbo

Skylum Luminar 3:ssa on paljon säätövaihtoehtoja, mutta niitä kaikkia ei tarvitse käyttää joka kerta, kun halutaan muokata kuvaa.

Ohjelmassa on nimittäin monia kuvankäsittelyn esiasetuksia, joiden nimi on Looks, ja jokaiseen niistä on sisällytetty erilaisia säätöjä, jotka voidaan lisätä käsiteltävään kuvaan yhdellä napsautuksella.

Luminar 3:ssa on yli 60 esiasetusta, ja ne on jaettu aihekohtaisesti luokkiin, kuten maisemakuvat ja muotokuvat. Myös omia esiasetuksia voidaan tehdä ja käyttää uudelleen.

Tässä hieman perehdytystä Looks-esiasetusten käyttöön.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Näin Luminar 3:n esiasetukset toimivat

Ohjelman esiasetukset näkyvät pikkukuvina käyttöliittymän alaosassa. Jos et näe paneelia alareunassa, valitse View ja Show Looks Panel.

Nyt voit napsauttaa yhtä pikkukuvaa siirtääksesi säädöt kuvaan.

Landscape Looks Luminar 3

Luminar Looks -kohdan vieressä voit valita luokan, esim. Landscape maisemakuville. Kun olet valinnut esiasetuksen, voit vaimentaa sen vaikutusta pikkukuvan Amount-liukusäätimellä.

© Digikuva

> Lue myös: 5 vinkkiä, joilla auringonlaskukuvista tulee parempia

Omien esiasetusten tekeminen

Luminar 3:ssa omat suosikkiasetukset voidaan tallentaa helposti, ja samoja säätöjä voidaan käyttää muihin kuviin. Tällä tavalla voit myös antaa valokuvillesi tietyn tyylin.

Jos haluat tallentaa säätösi Lookina, valitse kuva ja sitten Edit-moduuli. Tee säädöt viereisillä liukusäätimillä, kunnes kuva näyttää hyvältä.

Napsauta oikeassa alakulmassa Save Luminar Look sekä anna esiasetukselle nimi ja napsauta Save.

Tallenna Look Luminar 3

Jos haluat tallentaa kaikki säädöt esiasetuksina, napsauta Save Luminar Look.

© Digikuva

Löydät omat esiasetuksesi User Luminar Looks -luokasta, jonka voit valita käyttöliittymän alareunassa olevasta paneelista kohdassa Luminar Looks.

Napsauta sieltä löytyvää pikkukuvaketta, jos haluat käyttää samoja säätöjä toiseen kuvaan.

Hanki Skylum Luminar 3:n täysversio

Skylum Luminar 3:ssa on paljon ominaisuuksia, joita ei ole muissa kuvankäsittelyohjelmissa. Se muun muassa käyttää tekoälyä luomaan erinomaisia tuloksia jopa sekunneissa.

Digikuvan tilaajana saat Luminar 3:n täysversion, jonka arvo on 69 euroa.

 Samalla näet sivuiltamme videon, joka opastaa ohjelman käytössä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!