Kuvankäsittelyä tekoälyn avulla

Kolme ohjelmaa osaa muuttaa kuvasi taiteeksi tekoälyn ja neuroverkon avulla.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti PH

Jos haluat lisätä kuviisi todella hämmästyttäviä tehosteita, apua saa sekä verkosta että lisäohjelmista. Googlella on verkossa toimiva DeepDream -sovellus, joka osaa tehdä esimerkiksi tylsästä maisemakuvasta mielikuvituksellisen ja lisätä siihen satumaisia olentoja ja tarueläimiä. DeepDream käyttää neuroverkkoja muuttaessaan kuvan sadunomaiseksi maisemaksi.

Lisätietoja täältä.

Tekoäly ja kehittyneet laskentamallit toimivat sivuilla, jotka osaavat tehdä mustavalkoisista kuvista värillisiä muutamassa sekunnissa. Mallit perustuvat tuhansiin analysoituihin valokuviin. Menetelmän etu on siinä, että kaikki laskenta tapahtuu pilvessä eikä sen vuoksi rasita tietokonetta tai matkapuhelinta.

Lisätietoa täältä.

Prisma-ohjelma käyttää sekä tekoälyä että neuroverkkoa muuntaessaan kuvasi suurten taiteilijoiden maalausten tapaisiksi. Valittavia taiteilijoita ovat muun muassa van Gogh, Picasso ja Edvard Munch. Tulos on ainutlaatuinen ja yllättävä. Tällä hetkellä on tarjolla vain iOS-versio, mutta Android-ohjelmaversio on ohjelman tekijän mukaan valmisteilla.

Lisätietoja täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!