Ennen/jälkeen-kuva tulivuori Islanti

Luminarin polarisoivan suodintehosteen avulla voidaan säätää mm. kuvan kirkkautta.

© Shutterstock

Luminar 3:n kuusi helppokäyttöistä toimintoa

Luminar 3:n avulla kuvien muokkaaminen on helppoa – parhaimmillaan se vaatii vain muutama hiiren napsautuksen, ja nyt ohjelma on ilmainen Digikuvan tilaajille.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020 teksti Christian Trant

1. Polarizing filter

Jos vaikkapa sumuinen taivas pilaa muuten hienon maisemakuvan, voidaan Luminar 3:n polarisoivalla suodintoiminnolla käsitellä kuvaan sininen taivas.

Taivaa sinisyyttä ja tummuutta kontrasteineen säädellään liukusäätimellä.

2. Sun rays

Kuvaajan on oltava juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan, jos hän haluaa auringonsäteitä maisemakuvaansa. Se on siis melko vaikea tehtävä.

Luminarin auringonsädesuodin helpottaa tehtävää omalla tavallaan, koska sen avulla säteitä voidaan lisätä keinotekoisesti.  

Lue myös: Kuvasommittelun tärkeimmät lainalaisuudet

auringonsäteet tulevat metsän läpi

Auringonsäteiden määrää ja voimakkuutta voidaan helposti säätää.

© Shutterstock

3. High Key

Tätä toimintoa on helppo käyttää, ja se soveltuu erityisen hyvin muotokuviin, koska se tekee kuvista kirkkaita ja lisää niihin kontrastia. Se voi auttaa korostamaan joitain muotoja, jotka eivät tule selvästi esiin alkuperäisessä kuvassa.

Tämä tehoste selkiyttää voimakkaan kontrastin avulla yhteensulautuvia kohtia niin, että ne erottuvat selvemmin toisistaan.

4. Golden hour

Tämän suotimen avulla voidaan vahvistaa pehmeitä kullankeltaisia sävyjä kultaisen hetken kuvissa. Tehosteen voimakkuutta hallitaan liukusäätimellä vetelemällä oranssinpunaisia sävyjä ylös ja alas.

Suodin sopii erityisen hyvin auringonlaskukuviin, joissa aurinko on jo laskenut horisontin taakse mutta maalaa vielä pilvet oranssiksi. 

Lue myös: 5 vinkkiä, joilla auringonlaskukuvista tulee parempia

Golden hour -tehoste on parhaimmillaan auringonlaskun jälkeen otetuissa kuvissa.

5. Orton effect

Tämä tehostesuodin sekoittaa kuvan pehmeät ja terävät yksityiskohdat unelmaisen ilmaisun luomiseksi. Täydellä teholla tehoste tuottaa kuvan, joka muistuttaa animaatioelokuvien ilmaisua.

Lue myös: Hyviä sumukuvia kolmen vinkin avulla

6. Fog

Tällä suotimella lisätään kuviin sumua ja utua, tummaa taikka vaaleaa. Käyttäjä voi myös myös valita, tuleeko sumu maan pintaan vai taivaan korkeudelle.

sumuinen kuusikko

Valitse ensin sumun määrä ja sitten kohta, johon se sijoitetaan.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!