MAGIX Movie Edit Pro 14

Magix Movie Edit Pro 14

Kun lukee ominaisuuslistaa, tuntuu siltä, että Movie Edit Pro 14:ssä on kaikki mitä tarvitaan. Sillä voi editoida kän nykällä Kuvattuja videoita ja tehdä HD elokuvia blu ray le vylle. Selvitimme, toimiiko kaikki myös käytännössä.

maanantai 10. marraskuuta 2008

Movie Edit Pro 14 on jo perinteikäs videoeditointiohjelma. Se toimii samalla tavalla kuin muutkin vastaavat ohjelmat, mutta sen hinta on vain puolet vastaavien kilpailijoiden hinnasta. Ohjelman asennus sujui kohtalaisen mutkattomasti, joskin Windows Vista aiheutti muutamia vähäisiä ongelmia. Käyttäjä voi valita, onko ohjelman taustaväri musta vai sama vaalea harmaa kuin aikaisemmissakin versioissa. Taustavärin valinnaisuus on hyvä asia, koska tumma tausta on pitkien editointirupeamien aikana miellyttävämpi. Ikävä piirre sen sijaan on se, että vaikka ohjelma on ostettu ja maksettu, käyttäjän pitää rekisteröidä se ja antaa sen yhteydessä henkilökohtaisia tietojaan ohjelman valmistajalle Magixille. Jos rekisteröintiä ei suorita, eräät olennaiset toiminnot, kuten levynpoltto, eivät ole käytettävissä.

AVCHD ei kelpaa

Oli miellyttävää havaita, että valmistaja on korjannut monia niistä puutteista, joista olemme huomauttaneet edellisten versioiden arvioissa. Ainoa merkittävämpi puute on mahdollisuus käyttää pakattua AVCHD-videoformaattia. Kyseessä on HD-formaatti, jota käyttävät muun muassa Canon, Panasonic ja Sony ja joka on yleistymässä. Kun Movie Edit Pro 14 käynnistetään, aloittelija voi tutustua siihen neljän englanninkielisen opastusvideon avulla. Ohjelman käyttö on kuitenkin helppo oppia, jos on aikaisemmin käyttänyt jotain video editointiohjelmaa, kuten Windows Movie Makeria.

MAGIX Movie Edit Pro 14

Ohjelman perustoiminto on tietysti kokonaisuuden koostaminen yksittäisistä otoksista ja erilaisista siirtymätehosteista. Sen lisäksi videoon voidaan liittää tekstiä neutraalille taustalle. Tekstin voi myös animoida. Käytettävissä on monenlaisia tehosteita. Videoon voidaan liittää sekä musiikkia että puhuttua selostusta. Äänitehosteiden joukossa on muun muassa rumpusooloja ja huonekaikuja. Lopuksi yhdistetään tehosteet ja otoksen alkuperäinen ääni hyvin toimivalla äänimikserillä.

Ohjelma toimii 19 tuuman näytölläkin, mutta se pääsee oikeuksiinsa suuremmilla näytöillä, koska esikatseluikkuna on muuten pieni. Aikajanatilassa näkyy useimmiten liian monta raitaa samanaikaisesti. Käyttämällämme näyttötarkkuudella näkyi kahdeksan raitaa. Mieluiten olisimme valinneet kuuden raidan näkymisen, jolloin esikatseluikkuna olisi ollut suurempi. Muuten ohjelma on hinta huomioon ottaen erittäin hyvä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!