Lightroom ja Luminar 3
© Digikuva

Näin saadaan Luminar ja Lightroom toimimaan yhdessä

Luminar 3:ssa on monia mielenkiintoisia ja käteviä toimintoja, joita ei löydy Lightroomista. Siksi on fiksua yhdistää ohjelmat ja käyttää molempia. Tässä ohjeet.

keskiviikko 6. toukokuuta 2020 teksti Poul Siersbæk


Voi olla, että käytössäsi on jo Lightroom, ja luulet kahden kuvankäsittelyohjelman käytön rinnakkain olevan vaikeaa. Älä huolehdi, sillä se käy helposti.

Nämä kaksi ohjelmaa saadaan helposti toimimaan yhdessä, jolloin voit säätää Lightroom-kuvia Luminar 3 -ohjelmalla ja lähettää ne takaisin Lightroomiin. Tässä vaadittava asetukset ovatv melko yksinkertaiset.

Lightroom

1. Asennettuasi Luminar 3:n tietokoneellesi avaa Lightroom. Valitse Edit ja Preferences.

© Digikuva
Lightroom

2. Valitse esiin tulevasta ikkunasya välilehti External Editing. Otsikon Additional External Editor alla napsauta painiketta Choose rivillä Application.

© Digikuva
Lightroom

3. Seuraa polkua alas Skylum-nimiseen kansioon ja avaa se, niin löydät Luminar 3 -kansion. Napsauta sekin auki, etsi Luminar 3 -tiedosto ja napsauta Choose.

© Digikuva
Lightroom

4. Nyt Luminar 3 näkyy External Editing -välilehdellä rivillä Application. Napsauta OK.

© Digikuva
Lightroom

5. Valitse Lightroomissa kuva, jota haluat jatkokäsitellä Luminarilla. Ota valikkokomento Photo ja valitse Edit In ja sieltä edelleen Edit in Luminar 3....

© Digikuva
Lightroom

6. Lightroom avaa nyt uuden ikkunan, joka antaa kolme vaihtoehtoa: Jos valitset Edit a Copy, voit muokata vain alkuperäisen kuvan kopiota. Voit myös valita Edit a Copy with Lightroom Adjustments, jos haluat jatkaa kuvan käsittelyä siitä, mihin jäit Lightroomissa. Kolmas vaihtoehto on Edit Original, jolloin säädät alkuperäistä kuvaa. Valitse jokin näistä ja napsauta Edit.

© Digikuva

Nyt voit ruveta käyttämään Luminaria Lightroomin kanssa.

Luminar avaa valitun kuvan automaattisesti, joten voit jatkaa tämän käsittelyä saman tien.

Kun olet tehnyt säädöt Luminarilla ja napsauttanut Apply, ohjelma sulkeutuu ja palaat Lightroomiin, missä kuva näkyy kopiona Luminarissa tehdyin säädöin.

Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!