onOne FocalPoint

FocalPointin avulla voi määritellä kuvaan epäterävän alueen kätevällä säätötyökalulla. Näin voi luoda kuvaan lyhyen terävyysalueen vaikutelman.

tiistai 3. helmikuuta 2009

Jos haluaa säätää Elementsin työkaluilla kuvien sumennusta, on tehtävä ensin tarkka valintarajaus ja sitten säädettävä sumeutta esimerkiksi Gaussian Blur- tai Lens Blur -suodattimilla. Säätöjen saaminen sopivaksi ei kuitenkaan ole helppoa.

Yhdysvaltalainen onOne on kehittänyt ongelmaan oman ratkaisunsa. FocalPoint on plug-in, joka toimii Elements 5:ssä, Photoshop CS2:ssa sekä näiden ohjelmien uudemmissa versioissa sekä Mac- että Windows-koneissa.

Ohjelmassa on työkalu, jonka nimi on Focus Bug eli tarkennuslutikka. Sen avulla valitaan kuvan terävänä toistuva osa. Focus Bug sijoitetaan kuvaan. Sen keskipyörylästä lähtee viivoja, joten se muistuttaa ulkoisestikin hiukan hyönteistä jalkoineen ja tuntosarvineen.

Ulokkeiden kahvoista vetämällä säädetään terävänä säilyvän alueen kokoa ja muotoja. Säätäminen on melko yksinkertaista.

On myös mahdollista säätää terävyyttä perspektiivin mukaan, jolloin myös syväterävyyttä voi hallita. Terävänä säilyvän alueen määrittelyn lisäksi kuvaan voidaan myös lisätä liike-epäterävyyttä.

Yhteenveto

Hyvin toimiva plug-in, jota on helppo käyttää. Säätäminen suoritetaan suoraan kuvaan kätevällä työkalulla. FocalPointissa on erittäin runsaasti ominaisuuksia epäterävyyden säätöön. Ohjelma on kuitenkin kallis.

Suositushinta 140

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!