Corel PaintShop Pro X5

PaintShop Pro X5 tekee HDR-kuvia helposti

Kanadalainen Corel on julkistanut uuden version PaintShop Pro -kuvankäsittelyohjelmastaan. Mielenkiintoisinta X5:ssa on HDR- ominaisuus.

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

HDR-kuva syntyy, kun otetaan samasta kuvasta monta erilaista valotusta ja sulautetaan ne yhdeksi kuvaksi. Päällekkäisvalotustekniikalla saadaan yksityiskohtia sekä varjo- että huippuvalokohtiin, mutta jos kuva on otettu raakamuodossa, on sama lopputulos mahdollista saavuttaa yhdelläkin valotuksella. Tämä voi kuitenkin vaatia aikaa, taitoja sekä lehmänhermot. Mutta nyt Corel on tehnyt HDR-kuvan tekemisestä entistä helpompaa, kun kyseessä on nimenomaan raw-kuva.

Single RAW Photo -toiminnon avulla PaintShop Pron uusin X5-versio tekee samasta kuvasta kolme eri valotusversiota. Sen jälkeen ohjelma sulauttaa nuo kuvat HDR-kuvaksi. Ohjelman HDR-toiminto on myös kehittynyt sikäli, että siinä on entistä useampia esiasetuksia.

Organisointiosiossa on nyt myös mm. kasvojentunnistus, ja uuden Retro Labin avulla kuvan voi helposti saada näyttämään siltä, kuin se olisi otettu vanhalla analogikameralla. Ohjelman hinta on sata dollaria eli noin 80 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!