Adobe Photoshop Elements 7

Adobe Photoshop Elements 7

Adobe on uudistanut monia tuttuja kuvankäsittelytoimintoja, jotka voi suorittaa parilla hiiren napsautuksella. Innokasta harrastajakuvaajaa kiinnostavia uudistuksia ei kuitenkaan ole kovin paljon. Ohjelma on edelleen englanninkielinen.

perjantai 19. joulukuuta 2008

Photoshop Elementsin uusi versio on jälleen ilmestynyt vakiintuneeseen ajankohtaan eli syksyllä. Ohjelman luonne on vuosien mittaan hieman muuttunut. Versiot 1 ja 2 olivat vain kalliin ja monimutkaisen Photoshopin riisuttuja versioita, mutta sen jälkeen Elements on vähitellen kehittynyt yhä itsenäisemmäksi tuotteeksi. Sen kehityksessä on kiinnitetty paljon huomiota käyttömukavuuteen ja automaattisiin toimintoihin.

Versiossa 7 on taas varsin monia uusia ominaisuuksia. Ensinnäkin Photomerge-yhdistelytoimintoa on laajennettu. Jos esimerkiksi otetaan samasta näkymästä kaksi kuvaa, joista toisessa kävelee ihminen, yhdistelyn avulla niistä saa aikaan sellaisen version, jossa kävelijää ei näy ollenkaan. Yhdistely toimii luvatulla tavalla, kunhan kuvaaja vain on niin kaukonäköinen, että ottaa kaksi rajaukseltaan samanlaista kuvaa.

Scene Cleaner osaa poistaa kuvasta auton, jos käytössä on kaksi samalla kertaa otettua ja kuvaa. Käyttöliittymän kirkkaus on valittavissa.

Ja jos sen tekee, voisi myös kloonata häiritsevän yksityiskohdan pois. Tämä Screen Cleaner -niminen toiminto on itse asiassa samanlainen kuin kuutosversiossa ohjelmaan tullut mahdollisuus kopioida kahden ryhmäkuvan onnistuneimmat kasvot yhteen.

Uusi taivas napsauttamalla

Adobe on laajentanut Smart Brush Tool -valintatyökalun toimintaa ja yhdistänyt siihen muita toimintoja. Nyt voi esimerkiksi lisätä kuvan osan kontrastia tai tehdä taivaan sinisemmäksi vetämällä sen yli siveltimellä. Tällöin Elements lisää kuvaan säätötason, jossa on maski, joten säätöä voi muuttaa myöhemmin. Kätevä piirre on kuvaan ilmestyvä kuvake, jonka avulla pääsee säätöön käsiksi suoraan.

Minuutti kului, kun muutimme taivaan sinisemmäksi ja lisäsimme kallioiden kontrastia maalaamalla Smart Brush Tool -työkalulla.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 18/2008

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!