Lisäpuhtia valokuvien väreihin

Värejä tehostamalla valokuvista saa entistä houkuttelevampia. Kokosimme kolme suosikkivinkkiämme, joiden avulla saat kuviesi värisävyihin lisää elävyyttä Photoshop Elements -ohjelman avulla.

torstai 9. toukokuuta 2013

Tavallisin ja helpoin tapa värien vahvistamiseksi on lisätä värikylläisyyttä Saturation-liukusäätimellä. Tämän lisäksi on olemassa hieman monimutkaisempia mutta parempia tapoja parannella valokuvan värejä ja sävyjä.

VINKKI 1: Väreihin ja kontrastiin saa kerralla lisäpotkua käyttämällä hyväkseen säätötasoja ja niihin kuuluvia sekoitustiloja. Valitse aluksi välilehti Expert käyttöliittymän yläreunasta. Avaa käsiteltävä kuva ja tee sen taustatasosta kopio pikanäppäinkomennolla Ctrl + J. Valitse tasopaletista sekoitustilaksi Overlay, joka on alasvetovalikon ylin vaihtoehto. Valitse tehosteen läpinäkyvyydeksi (Opacity) eli vaikutukseksi 75 %.

VINKKI 2: Saman kuvan kaikki värit ovat voimakkaita harvoin, mutta yksittäisenkin värin vahvistaminen käy helposti. Tässä olemme vahvistaneet taivaan sinistä sekä veden sävyjä mutta antaneet vihreän olla. Valitse Enhance, Adjust Color ja Replace Color.... Kosketa pipetillä sitä väriä, jota haluat vahvistaa. Aseta Fuziness noin 40:een ja valitse Add to sample eli pipetti, jossa on plus-merkki sivussa. Mustavalkokuva kertoo, mihin osaan kuvasta tuo säätö vaikuttaa - se on näet merkitty valkoisella. Napsauta nyt esim. taivaan eri kohtia, jotka ovat vielä merkitsemättä. Nyt voit nostaa värikylläisyyden (Saturation) esimerkiksi arvoon +35. Paina sitten OK.

VINKKI 3: Värikylläisyyssäätö eli Saturation vahvistaa kuvan kaikkia värejä samalla kertaa. Niinpä se voi tehdä joistain sävyistä yksivärisiä, ylivärjääntyneitä läiskiä, jos ne ovat olleet voimakkaita jo alun perin. Näissä tapauksissa kannattaa käyttää hienovaraisempaa Vibrance-säätöä. Se nimittäin vahvistaa vain heikompia (sekä sinertäviä eli kylmempiä) värisävyjä eikä vaikuta niinkään kylläisiin (ja punertaviin eli lämpimiin) sävyihin. Tämä toiminto löytyy Elementsin yläreunassa olevan Quick-välilehden takaa. Valitse Color oikealta ja sieltä edelleen Vibrance. Tässä kuvassa olemme vetäneet tuon säätimen niinkin ylös kuin 90 %.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!