DxO ja Lightroom pelaavat nyt yhteen

Kuvankäsittelyohjelma DxO:n uusi versio toimii Photoshop Lightroomin kautta, mikä helpottaa ja monipuolistaa käsittelyprosessia sekä parantaa myös hieman kuvanlaatua.

torstai 22. toukokuuta 2014

DxO Labs on julkistanut uuden version kuvankäsittelyohjelma DxO Optics Prosta sekä Mac- että Windows-käyttöjärjestelmiin. DxO Optics Pro 9.5 –versiolla voidaan käsitellä raakakuvatiedostoja suoraan Lightroomin kautta, mikä on uuden kuvansiirtotoiminnon ansiota. Uusi versio on yhteensopiva useimpien kameramallien kanssa. DxO Opticsin kirjastoon on juuri lisätty 165 uutta kamera–objektiivi-yhdistelmää, ja kaiken kaikkiaan tuettuja yhdistelmiä on nyt yli 18 000.

Kyseessä on häviötön työnkulku, joka on täysin integroitu Lightroomin kanssa. Tähän asti raakakuvatiedostot on täytynyt muuntaa esim. jpeg-muotoon ennen toiseen ohjelmistoon siirtämistä käsittelyä varten, mikä huonontaa kuvanlaatua. Uudessa ohjelmaversiossaversion voidaan raw-kuvat yhdellä painalluksella siirtää Lightroomista DxO Optics Prohon, käsitellä ne ja siirtää takaisin Lightroomiin, jossa raakakuvien tiedostomuoto on DNG.

Uutuusohjelman maksuton koeversio on voimassa kuukauden, ja sen voi ladata valmistaja kotisivuilta. Hinta on 15. kesäkuuta asti 99 euroa ja sen jälkeen 149 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!