Lightroom Classic CC -päivitys
© Digikuva

Kaivattu Lightroom-päivitys toteutui

Uusi Lightroom Classic CC -päivitys sujuvoittaa työnkulkua. Katso, minkä takia me päivitimme jo oman ohjelmaversiomme.

perjantai 14. joulukuuta 2018 teksti K. Engbo

Lightroom Classic CC on nk. December 2018 -päivityksen myötä entistä parempi ohjelma käyttää. Yhtä ominaisuutta ehdimmekin odottaa vuosia.

Nyt voidaan nimittäin Develop-osion paneelien järjestystä muokata vaikkapa niin, että eniten käytetyt ovat ylimpänä perätysten. 

Se on tervetullut uudistus, joka helpottaa työskentelyä Lightroomilla.

Jos esim. säädät terävyyttä ja poistat kuvakohinaa useimmiten, voit nostaa Detail-paneelin ylemmäksi, heti Basic-paneelin alle. Tätä mahdollisuutta mekin olemme odottaneet kauan.

Teimme juuri Etunurkkaan videon, jossa tätä toimintoa esitellään (vain tilaajille).

> Nyt saat kaksi numeroa Digikuvaa ja pääset käyttämään sen kotisivuilta löytyvää Etunurkka-osiota hintaan 3,90. Tutustu tarjoukseen täällä. 

Lightroom tukee uusimpia kameroita

Nyt ohjelma osaa myös automaattisesti viedä kuvia haluttuun kokoelmaan (Collection), ja jos Lightroomin avulla tehdään kuvakirjoja, on kuvien sommittelu entistä vaivattomampaa. 

Päivitys lisäsi myöstoimintanopeutta 4K- ja 5K-näytöillä kuvia käsiteltäessä.

Nyt Lightroom avaa myös uusimpienkin kameroiden raakakuvatiedostot ja korjaa uusimpien objektiivien ja älypuhelinten optiset virheet. 

Tämä koskee mm. malleja Nikon Z 6 ja Nikon D3500, GoPro HERO7 Black ja Applen uusia iPhone-malleja. Koko lista löytyy täältä.

Lue lisää Lightroomista ja katso Etunurkasta videosarjaamme Lightroom-koulu. Täältä löytyy kaikki olennainen tietotaito Lightroomista. 

Toimitus suosittelee:
100 vinkkiä ja kurssia kuvankäsittelyyn 

Oletko täysin perillä siitä, kuinka valokuvien värisävyjä tai terävyyttä hallitaan kuvankäsittelyssä? Jos et, se voisi olla syytä oppia. 

Digikuvalla on mistä tarjota kuvankäsittelyaiheinen kurssikirja nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin.

Kirja on tehty niin, että se sopii hyvin eritasoisille kuvankäsittelijöille aloittelijoista rutinoituneisiin tekijöihin, jotka ottavat kuvansa raakatiedostoina.

Kirjan yksityiskohtaisten, vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla onnistut käsittelemään kuvasi uudelle tasolle. Kursseissa käydään läpi eri toiminnot, säätömahdollisuudet ja tehosteet.

> Nyt saat kurssikirjan sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Napsauta linkkiä ja lue lisää. 

> Nyt voit saada kuvankäsittelyaiheisen kurssikirjamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Napsauta linkkiä ja lue lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!