Kerran Lightroom, aina Lightroom

Adobe on sisällyttänyt monelle mieluisan yllätyksen Lightroomin uusimpaan versioon 5.5. Ohjelma näet toimii senkin jälkeen kun käyttäjän Creative Cloud -jäsenyys on umpeutunut – tosin vain osittain.

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tilaamalla Lightroom- ja Photoshop-ohjelmat sisältävän Creative Cloud -paketin reilut 12 euron kuukausihintaan käyttäjä saa melkoisesti vastinetta rahoilleen. Moni valokuvausharrastaja on kuitenkin ollut huolissaan tietäessään voivansa menettää mahdollisuuden järjestellä kuvakokoelmaansa Lightroomilla, mikäli lopettaa ohjelman tilauksen.

Adobe on tullut vastaan tässä asiassa siten, että versiosta 5.5 alkaen osa Lightroomin ominaisuuksista on käytettävissä senkin jälkeen kun kuukausitilaus on loppunut.

Esimerkiksi Library-osiota voi käyttää ja järjestää sillä kuvakokoelmaa, kuten ennenkin; samoin toimivat Slideshow, Web, Book ja Print. Sen sijaan Develop-osio, jossa kuviin tehdään säädöt, on vain maksavien asiakkaiden käytettävissä, ja sama koskee Map-toimintoa eli karttaa sekä Lightroom mobilea.

Käyttäjä saa Lightroomin kaikki toiminnot käyttöönsä, jos hän palaa maksavaksi asiakkaaksi. Jos Lightroom on ostettu ohjelmakokonaisuutena eikä kuukausitilausperiaatteella osana CC-jäsenyyttä, toimii ohjelma luonnollisestikin normaalisti ilman mitään rajoituksia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!