Lightroom 5:n koeversio on valmis

Adobe on julkistanut Lightroomin tulevasta ohjelmaversiosta ilmaisen beta-version, joka on ladattavissa internetissä. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat mm. edistyksellinen kloonaaminen ja mahdollisuus tehdä soikion muotoisia säätöjä.

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Tulevaa Lightroom 5 -ohjelmaa voi kokeilla jo nyt. Adobe sai valmiiksi nk. beta-version eli vielä hieman keskeneräisen version, jota käytetään niin kauan kun kaikki ominaisuudet on testattu ja valmis versio 5 lasketaan markkinoille.

Mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus kloonata valittuja alueita. Lightroom 4:llä voi saman tehdä ympyrän muotoisille alueille, minkä takia sitä on voinut käyttää vain lähinnä erilaisten tahrojen ja läiskien poistoon kuvista. Seuraavassa versiossa saman asian hoitaa työkalu nimeltä Advanced Healing Brush, jolla voi vapaasti maalaten poistaa häiriötekijät ja kloonata niiden päälle yksityiskohtia mistä tahansa muusta kuvan kohdasta.

Radial Gradient -työkalulla voi maalata soikion muotoisia alueita kuvaan. Toisin kuin nykyisellä Adjustment Brush -työkalulla, sillä voi tehdä muutoksen mihin tahansa kuvan kohtaan, esimerkiksi korostaa tiettyä kohtaa kuvassa ja tummentaa kuvan muut osat.

Kiitosta tulee varmasti saamaan myös Upright-työkalu, joka korjaa perspektiivivirheet ja oikaisee horisontin napin painalliksella. Smart Preview -toiminto mahdollistaa kuvien käsittelemisen ilman alkuperäisiä kuvatiedostoja - käsittelevän tietokoneen muistissa ovat ainoastaan esikatselukuvat. Tämä on erityisen kätevää silloin kun ollaan matkalla mutta kuvakokoelma ei ole mukana. Beta-version voi ladata Lightroom 5 täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!