Lightroom ja CS6 päivittyivät

Nyt myös uusimpien kameroiden raakakuvatiedostot avautuvat Adoben huippuohjelmilla. Lisäksi päivitykset tuovat mukanaan automaattiset optiset korjaustoiminnot entistä useammille objektiiveille.

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Jos omistat uuden kameramallin etkä ole pystynyt avaamaan sillä ottamiasi raw-tiedostoja Lightroomissa ja Photoshop CS6:ssa, tämä on sinulle hyvä uutinen. Adobe on päivittänyt molemmat ohjelmat niin, että niillä avautuvat myös seuraavilla kameroilla otetut raakakuvat: Canon EOS 650D, Fuji FinePix F800EXR, Nikon 1 J2, Panasonic DMC-G5 ja DMC-LX7 sekä myös Pentax K-30 ja Sony DSC-RX100. Yllättäen myös Canonin uusi järjestelmäkamera EOS M kuuluu samaan joukkoon, vaikkei se ole ehtinyt tulla vielä edes myyntiin.

Adoben päivittämät ohjelmaversiot ovat niin kutsuttuja Release Candidate -versioita – tässä tapauksessa Lightroom 4.2 ja Camera Raw 7.2 – eli testattuja päivityksiä, joissa vielä tässä vaiheessa saattaa olla joitain toiminnan kannalta merkityksettömiä pikkuvikoja.

Lightroomin uuteen versioon on myös tullut useita korjauksia. Nyt esimerkiksi Elementsissä avautuvat jälleen Lightroomissa käsitellyt jpeg-kuvatiedostot, eikä ongelmia pitäisi myöskään olla video-otosten lisäämisessä Facebookiin. Tästä lähtien Nikon D4:n, D800:n ja D800E:n omistajat voivat käyttää Tether-toimintoa, jolla kamera laukaistaan Lightroomista käsin.

Lightroom 4.2 RC löytyy täältä, ja Camera Raw 7.2 RC täältä. Näiden linkkien takaa löytyy myös tietoa (englanniksi) kyseisten ohjelmien uusista ominaisuuksista sekä lista kaikista uusista objektiiveista, joiden optiset virheet nämä ohjelmat korjaavat automaattisesti.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!