Päivitetty Lightroom tunnistaa uudetkin kamerat

Camera Raw on myös päivitetty Photoshop CS6:een, joten sillä voi nyt avata entistä useammanlaisia raw-tiedostoja. Tarjolla on myös uusia HDR-mahdollisuuksia.

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Adobe on vihdoin saanut valmiiksi Lightroom 4.1:n ja Camera Raw 7.1:n Photoshop CS6:een. Molemmat tunnistavat ja avaavat useimpien uusien kameramallien, kuten Fujifilm X-Pro 1:n, Panasonic Lumix DMC-GF5:n sekä Sony Alpha37:n ja NEX-F3:n raakakuvatiedostot. Photoshopilla avautuvat nyt myöskin Canon EOS 5D Mark III:n ja Nikon D800:n raw-kuvat ongelmitta.

Näihin kahteen uuteen versioon on tehty muitakin parannuksia. Ne mm. poistavat häiritsevät värikuviot, joita voi syntyä runsaskontrastisiin rajakohtiin. Uusi Defringe-tekniikka näet poistaa ikävän kromaattisen poikkeaman, jota ilmenee silloin kun kuvataan valovoimaisen objektiivin suurimmalla himmenninaukolla.

Myös HDR-kuvista kiinnostuneille on hyviä uutisia: Lightroomin säätömahdollisuuksia voi näet soveltaa nyt myös 32-bittisinä tallennettuihin HDR-tiedostoihin. Tämä tarkoittaa mahdollisuutta päästä muokkaamaan kaikkea sitä kuvadataa, jossa erilaisia valotuksia on sulautettu yhteen.

Lisätietoa Lightroom 4.1:stä englannin kielellä on Lightroom 4.1 täällä, josta voi myös ladata ohjelman. Lisätietoa Camera Raw 7.1:n uudistuksista on Camera Raw 7.1 täällä. Molemmat päivitykset ovat ilmaisia, ja Photoshop CS6:n pitäisi päivittyä automaattisesti.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!