Venetsia Scott Kelbyn kuvaamana

Voimakas laajakulma ja pitkät valotusajat ovat Scott Kelbyn suosimia keinoja, joita hän on käyttänyt kuuluisissa matkakuvissaan – myös tässä, Ranskan Mont Saint-Michelissä ottamassaan kuvassa.

© Scott Kelby

Tapaa Lightroom-oraakkeli Scott Kelby ja lue hänen kuvankäsittelyvinkkinsä

USA:ssa lienee tuskin ainuttakaan valokuvaajaa, jolle Scott Kelbyn nimi ei ole tuttu. Hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa Lightroomista ja Photoshopista sekä järjestänyt loppuunmyytyjä työpajoja ympäri maailmaa, joten tätä amerikkalaiskuvaajaa voi kutsua valokuvausguruksi.

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Vuosi on 2007, ja kuvattuaan vuosien varrella lukuisia yliopistojoukkueiden otteluja Scott Kelby pääsi kameransa kanssa ammattilaisten NFL-otteluun. 

Mies sanoo muistavansa yhä, kuinka iho meni kananlihalle, kun hän käveli Soldier Fieldille, yhdelle maan suurimmista stadioneista.

"Tein töitä ystäväni kanssa, mutta se kaikki tuntui hullulta. Katsomossa oli ehkä 90 000 ihmistä, ja pelaajat lämmittelivät jo nurmella, joten kukaan ei huomannut meitä”, hän naurahtaa ja jatkaa:

”En olisi pienenä poikana uskonut, että näen joskus pelin siitä perspektiivistä.”

Seitsemän vuotta myöhemmin Kelby sai taas yhden urotyön vyölleen, sillä hän kuvasi kaikki NFL:n 32 joukkuetta.

Amerikkalaisen NFL-liigan jalkapalloilija

Scott Kelby on jalkapallofani, mutta hän ei etukäteen osannut edes kuvitella vielä joskus valokuvaavansa kaikki 32 NFL-joukkuetta. 

© Scott Kelby

Ympäri maailmaa kouluttajana

Urheilukuvaus ei todellakaan ole amerikkalaiskuvaajaa Scott Kelbyn ainut ainut laji. 

Ensimmäinen kuva, jonka hän otti digitaalikameralla tosimielessä, oli perhelomalla Havaijilla, ja kun hän matkustaa pitkin maailmaa pitämässä työpajoja ja kuvakävelyitä, ei sormi ehdi pois kameran laukaisimelta pitkäksi aikaa. 

Teatro La Fenice, Venetsia

Scott Kelby onnistui saamaan Venetsian oopperatalossa, Teatro La Fenicessä, kuvan ilman turisteja. Hän etsi sopivan paikan, odotti, kunnes turistit olivat poistuneet salista ja asetti kameransa lattialle.

© Scott Kelby
Vihreä tunneli Dromoland Castlen luona Newmarket-on-Fergusissa, Irlannissa

Scott Kelbyn matkakuvien tunnusmerkit: symmetria ja ajattomuus. Samat elementit ovat tässä vihreässä tunnelissa. Kuvauspaikkana Dromland Castle, Newmarket-on-Fergus, Irlanti. 

© Scott Kelby

Kelby pitää paljon Etelä-Euroopasta ja hän on järjestänyt valokuvauskävelyjä ja työpajoja muun muassa Roomassa, Venetsiassa ja Lissabonissa. 

Valokuvaajan, kirjailijan ja luennoitsijan työ on välillä tempoilevaa, mutta Kelby ei peittele sitä, että hän on täysin tyytyväinen elämäänsä ja siihen, minne kaikkialle on kuvaajana päässyt.  

Kelby on opetellut ajan mittaan analysoimaan omia kuviaan kuin toisen kuvaajan silmin ja rakentavasti arvostellen, ja siitä on yleensä apua pulmatilanteissa. 

> Hae tästä yleiskatsaus Lightroomiin.

Käsittelyvinkkejä Lightroom-osaajalta

Lue koko Scott Kelbyn haastattelu Digikuvan uudesta numerosta 17/2018, jossa mies kertoo, kuinka tärkeää hänelle on toisten auttaminen valokuvauksessa. 

Samalla saat konkreettisia neuvoja Lightroom-työskentelyyn.

Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan kymmenen uusinta numeroa. 

Toimitus suosittelee: 100 vinkkiä ja kurssia kuvankäsittelyyn

Oletko täysin perillä siitä, kuinka valokuvien värisävyjä tai terävyyttä hallitaan kuvankäsittelyssä? Jos et, se voisi olla syytä oppia. 

Digikuvalla on mistä tarjota kuvankäsittelyaiheinen kurssikirja nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin.

Kirja on tehty niin, että se sopii hyvin eritasoisille kuvankäsittelijöille aloittelijoista rutinoituneisiin tekijöihin, jotka ottavat kuvansa raakatiedostoina.

Kirjan yksityiskohtaisten, vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla onnistut käsittelemään kuvasi uudelle tasolle. Kursseissa käydään läpi eri toiminnot, säätömahdollisuudet ja tehosteet.

> Nyt saat kurssikirjan sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Napsauta linkkiä ja lue lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!