Uusi edullinen Lightroom-versio tuli markkinoille

Adoben odotetun ja monipuolisen raw-kuvamuuntimen uusin versio on julkaistu. Hinta on yllättävän alhainen.

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Lightroomin uusin versio 4 julkaistiin tämän viikon alussa, jotenka nyt saamme lisää vauhtia raakakuvatiedostojemme paranteluun sekä kuviemme ja videoittemme järjestelemiseen. Ohjelman beta-versio on ollut käytössä vuoden alusta asti, mutta nyt Lightroom on hiottu valmiiksi - yli 800 virhettä on korjattu ennen paketoimista kauppojen hyllyille.

Suurin yllätys on hinta: täysi versio maksaa 134,07 euroa ja päivitys edellisversiosta 76,26 euroa Adoben verkkokaupassa. Toisin kuin beta-versiolla pystyy lopullisella versiolla avaamaan sellaisten kameramallien kuin Canon EOS-1D X, Canon PowerShot G1 X, Nikon D4, Nikon D800 ja Nikon D800E raw-tiedostot.

Uutuusversion suurimmat parannukset verrattuna Lightroom 3:een ovat parempi valoisuuden säätö, huippuvalokohtien ja varjoalueiden korjausmahdollisuus sekä kuviin saatava selkeys ja kirkkaus. Kuvankäsittely on myös kehittynyt mm. kohinanpoiston osalta sekä siten, että kuviin voi maalata esim. erilaisen valkotasapainon eri kohtiin (sekavalo).

Suuriin edistysaskeliin kuuluu myös nk. Soft Proofing -toiminto, joka helpottaa kuvien muokkaamista erilaisten väriprofiilien mukaisiksi, jotta kuvat näyttävät hyvältä niin tulostettuna kuin verkossakin. Kuvat voi jakaa nyt myös suoraan Lightroomista sähköpostitse yhdistämällä haluamansa sähköpostitilin ohjelmaan. Mukana on myös ominaisuus, jonka avulla voi tuoda ohjelmaan editoitavaksi useammantyyppisiä videoformaatteja.

Uusi versio tukee gps-paikannusta, joten Lightroom 4:ssa valokuvansa voi laittaa maailmankartalle. Lue lisää tästä, ja hae koeversio tai hanki se samalla omaksesi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!