Uusi Lightroom-versio julkistettu

Lightroomin uutuusversio on esitelty ja käyttäjien saatavana, ja Adobe lupaa, että kuvankäsittely sujuu tästä lähtien peräti kymmenen kertaa entistä nopeammin.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Adoben suositun kuvankäsittelyohjelman ja raakakuvamuuntimen Ligthroomin uudistusta on jo odoteltukin, ja nyt se on valmis. Kuudes versio tarjoaa uusia vahvoja ominaisuuksia entisten rinnalle.

Käsittelynopeuden lisääntyminen on yksi huomattavimmista uudistuksista. Adoben mukaan se on kymmenkertaistunut, ja esikatselukuvat näkyvät nyt korkealaatuisina samalla kertaa.

Lightroom 6:ssa on monia uusia toimintoja. HRD Merge -toiminnon avulla eri valotusajoilla otettuja kuvia voidaan yhdistellä muodostamaan yhden laajasävykuvan, ja Panorama Merge yhdistää useat kuvat yksittäiseksi panoramakuvaksi. Lightroom 6:ssa on myös kasvojentunnistustoiminto, joka helpottaa muun muassa kuvien ryhmittelyä, ja uusi videotoiminto mahdollistaa kuvaesityksien koostamisen sekä niiden viimeistelyn lisäämällä videomateriaalia, musiikkia sekä panorointi- ja zoomaustehosteita.

Ohjelmasta on nyt kaksi versiota – itsenäinen Lightroom 6 ja Lightroom CC, joka on saatavilla esimerkiksi osana Creative Cloud Photography -jäsenyyttä, jonka tilaus maksaa 12,39 euroa kuukaudessa, tai osana Creative Cloudin kaikki sovellukset sisältävää jäsenyyttä hintaan 61,99 euroa kuukaudessa (uudet käyttäjät) tai hintaan 37,19 euroa kuukaudessa (nykyiset Creative Suite -asiakkaat, tarjous voimassa 29.5.2015 asti). Lightroom 6:n voi hankkia erikseen ilman mobiiliominaisuuksia ja automaattisia päivityksiä hintaan 135,16 euroa Adoben verkkosivuilta.

Mikäli uusi ohjelmaversio latautuu ja asentuu oikein mutta ei avaudu vaan pelkästään välähtää tietokoneen näyttöruudulla, kannattaa kirjautua kokonaan pois Creative Cloud -palvelusta sekä taas kirjautua uudestaan sisään ja sitten avata uusi Lightroom.

Uusia Lightroom-videoita on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!