Värien säätäminen Lightroom

Uudessa Lightroom-peruskurssissamme kerrotaan, mihin on syytä kiinnittää huomiota säädettäessä valokuvan värejä ja valoisuutta.

© Shutterstock.com/Digikuva

Videokurssit: hyviin tuloksiin Lightroomilla

Uusi, suuri videopakettimme opastaa Lightroomin käytössä. Käymme läpi kaikki Lightroom Classic CC:n perustoiminnot kymmenosaisessa sarjassa.

maanantai 20. toukokuuta 2019 teksti Kristoffer Engbo

Lightroom-ohjelma sopi loistavasti valokuvien käsittelyyn ja kuvakokoelman järjestämiseen, ja nyt esittelemme ohjelman perustoiminnot.

Digikuvan toimitus on tehnyt kymmenosaisen videopaketin, jossa käydään läpi kaikki Lightroom Classic CC:n perustoiminnot sekä kerrotaan, kuinka ohjelmaa käytetään.

Videoita ei ole kuitenkaan suunnattu ainoastaan vasta-alkajille vaan myös hiukan edistyneemmille käyttäjille.

Lue myös 5 Lightroom-niksiä

Valokuvat järjestykseen Lightroomilla

Lightroom on kuvankäsittelyohjelma, jolla voi hoitaa koko kuvauksen jälkeisen prosessin kuvien tuonnista aina niiden esittelemiseen ja jakamiseen asti.

Kymmenellä videolla näytämme fiksun tavan tuoda valokuvat Lightroom Classic CC -ohjelmaan ja järjestellä ne kansioihin, kokoelmiin (collections) sekä merkitä niitä avainsanoilla (keywords) ja väreillä.

kuvahaku Lightroom Classic CC

Lightroom-peruskurssin videoilta näkyy, miten kuville annetaan avainsanoja sekä haetaan haluttuja kuvia.

© Digikuva

Videopaketti auttaa kuvankäsittelyssä

Sarjan videoilla havainnollistamme yksittäisiä kuvankäsittelysäätöjä. Eri työkalujen esittelyn lisäksi muistutamme, mihin on syytä kiinnittää huomiota säädettäessä mm. valokuvan terävyyttä sekä värejä ja valoisuutta.

Lisäksi näytämme, miten käytetään kuvaprofiileja, korjataan objektiivivirheitä sekä terävöitetään kuvaa ja poistetaan samalla kuvakohinaa.

Täältä Lightroom-peruskurssi löytyy

Videolta näet lisäksi, kuinka me käsittelemme omia valokuviamme.

Kurssin voivat katsella Digikuvan tilaajat, ja sarja löytyy kotisivujemme Etunurkasta.

Katso kurssi tästä.

Etkö ole vielä tilaaja? 

Digikuvalla on mistä tarjota kuvankäsittelyaiheinen kurssikirja nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin.

Kirja on tehty niin, että se sopii hyvin eritasoisille kuvankäsittelijöille aloittelijoista rutinoituneisiin tekijöihin, jotka ottavat kuvansa raakatiedostoina. 

Kirjan yksityiskohtaisten, vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla onnistut käsittelemään kuvasi uudelle tasolle. Kursseissa käydään läpi eri toiminnot, säätömahdollisuudet ja tehosteet. 

Nyt saat kurssikirjan sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Napsauta linkkiä ja lue lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!