Kuva lastenhuoneesta, pikkutyttö kloonattu useita kertoja

Malliksi käy lapsi ja miksei aikuinenkin, jolla on hieman leikkimieltä.

© Shutterstock

Hauska Photoshop-projekti, jonka voi tehdä kotona

Tässä hauska valokuvahaaste, jonka voi tehdä yksin tai oman perheenjäsenen kanssa turvallisesti omassa kodissa.

maanantai 30. maaliskuuta 2020 teksti S. Winter

Onko eristystilanne tuonut sinullekin ylimääräistä aikaa, jota et oikein aina osaa käyttää? Entäpä jos tekisit valokuvan, joka taatusti saa ihmiset ilahtumaan?

Yhdistämällä useita valotuksia samasta kohteesta Photoshopissa saadaan hauska muotokuva, jossa on useita saman ihmisen "klooneja" esimerkiksi lapsista tai vaikka perheen kissasta, jos tämä malttaa pysyä paikallaan pari sekuntia.

Lue myös: Näin poistetaan häiritsevät yksityiskohdat valokuvista

Ohjeet kuvan ottamiseen

Kiinnitä kamera jalustalle ja valitse manuaalinen kuvausohjelma eli säädä valotus käsin, jotta kaikki kuvat valottuvat saman verran.

On myös parasta käyttää laajakulmaobjektiivia, jotta kuvaan tulisi riittävästi syvyysterävyyttä ja jotta kaikki tarvittava mahtuisi mukaan.

Kuva voidaan ottaa joko sisällä tai ulkona. Rajattuasi kuvan kiristä jalusta, jotta kiinnityskohdat eivät liiku eli kamera pysyy paikoillaan kuvaamisen aikana.

Käytä pientä aukkoa, kuten F11, jotta syvyysterävyys riittää. Ota 5–10 kuvaa, joissa malli on A) eri kohdissa kuva-alaa niin, ettei hän peitä lopullisessa kuvassa itseään ja B) hieman eri etäisyyksillä kamerasta, koska näin kuvaan saadaan myös ripaus syvyysvaikutelmaa ja todenmukaisuuden tuntua. 

Lue myös: Retusointi eli ihon epäpuhtauksien poisto muotokuvasta

Näin "kloonit" yhdistetään samaan kuvaan

Avaa Photoshop. 

Valitse komennot Tiedosto, Komentosarjat ja Lue tiedostot pinoon... ja valitse kaikki osakuvat. Poista rasti ruudusta Yritä tasata lähdekuvat automaattisesti ja paina OK.

Photoshop pinoaminen

Valitse ylin taso. Napsauta alareunassa Lisää tasomaski -komentoa ja sitten sivellintyökalua. Valitse sopivan kokoinen musta sivellin ja maalaa klooni (malli) esiin.

Paina Ctrl + I. Valitse seuraava (alempi) taso ja napsauta Lisää tasomaski uudelleen. Maalaa nyt kuvaan ilmestynyt klooni esiin ja paina taas Ctrl + I.

Jatka näin, kunnes kaikki kloonit ovat näkyvissä. Jos maalaat vahingossa jonkin kloonin piiloon, valitse taso, jossa se on, ja paina x, jolloin sivellin muuttuu valkoiseksi ja voit maalata sen takaisin näkyviin.

Lue myös: 4 ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa

Osallistu jatkuvaan kuvauskilpailuumme

Digikuvan jokaisessa numerossa valitaan parhaat lukijakuvat, ja kuvia voi lähettää aina. Valitut kuvat julkaistaaan lehtemme Lukijakuvia-palstalla, myös verkkoversiona, lyhyen kuvauksen ja palautteen kera.  

Jos tämä Photoshop-kokeilu onnistui hyvin, lähetä kuva kilpailuumme!

Osallistu kuvauskilpailuumme täällä!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!