Näin säädetään värit kuntoon Photoshopilla

Photoshopin Curves-toiminto on nerokas keino kohentaa valokuvan värejä, koska punaiset, siniset ja vihreät voi säätää kaikki erikseen. Näytämme, kuinka säätöjen vaikutus rajataan vain joihinkin kuvan osiin.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Moni Photoshopin käyttäjä vannoo Curves-toiminnon nimiin, kun kyse on valoisuuden, kontrastin ja värien korjaamisesta. Tässä säädetään käyrää, jonka ylemmässä päässä ovat vaaleat sävyt ja alemmassa päässä tummat. Käyrän muodolla määritellään valoisuus ja kontrasti: jos alaosaa nostetaan, vaalenevat kuvan tummat kohdat, ja jos käyrästä tehdään S-kirjaimen muotoinen, lisääntyy kontrasti.

Tässä ei ole suinkaan vielä kaikki. Kaikkia kolmea värikanavaa - punainen, vihreä ja sininen - voi säätää erikseen, vaikkapa jonkin tietyn sävyn valoisuuden osalta. Tällä tavalla voidaan koko kuvan väritasapainoa hallita yksityiskohtia myöten. Jos kuvassa on sinistä värivirhettä, valitaan sininen värikanava ja säädetään käyrää vähän eri kohtaan, niin virhe poistuu. Avuksi voidaan ottaa tasomaski, joka rajaa säätöjen vaikutuksen haluttuihin kohtiin kuvassa. Näin voidaan parantaa yksittäisiä varisävyjä pilaamatta koko kuvaa. Kurssijutussa käymme läpi tämänkin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!