Adobelta tuli taas uusia päivityksiä.

Personoi Photoshop

Adoben ohjelmien käyttäjät voivat nyt tallentaa henkilökohtaiset säädöt, siveltimet, kirjasimet, värit ym. toiminnot ja ottaa ne käyttöön miltä tahansa tietokoneelta. Nyt myös kotinörtit ovat tervetulleita tekemään ja jakamaan omia sovelluksiaan.

tiistai 7. lokakuuta 2014

Adoben uuden Creative Profilen myötä käyttäjä voi nyt määrittää mm. omat siveltimet, kirjasimet ja värit Adoben pilvipalveluun omalle tililleen ja ottaa ne käyttöön millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella. Tämä edellyttää työkalukohtaisten sovellusten asentamista ja tietysti Creative Cloudin jäsenyyttä. Ominaisuus on Adoben ohjelmien uusimmissa päivityksissä.

Käyttäjä voi nyt esimerkiksi tehdä omista kuvistaan uuden maalauskuvion tai siveltimen kännykkäkameralla talon seinästä ottamastaan kuvasta. Brush CC -sovellus muokkaa seinästä esiasetukseksi uuden siveltimenjäljen, jota voi maalata muihin kuviin. Shape CC -sovellus puolestaan pystyy muokkaamaan seinäkuvasta vektorgrafiikkaan perustuvan kuvion, jota voi myös skaalata vapaasti. Kuvassa täytyy olla riittävästi kontrastia, jotta ohjelma havaitsee kuvion. Samalla periaatteella toimii Color CC, joka tallentaa halutun kuvan värin omaan palettiin.

Näiden kolmen lisäksi Photoshop CC:hen ja Illustrator CC:hen on tullut sovellus nimeltä Photoshop Sketch, joka tuo mukanaan uusia siveltimiä sekä mahdollisuuden tehdä omia siveltimiä.

Myös Lightroom mobileen on tehty päivityksiä, joiden ansiosta sen käyttäjät voivat kommentoida toisten jakamia kuvia. Adobe julkisti myös kehittämissovelluksen, jolla it-taitoiset käyttäjät voivat tehdä ja laittaa omia mobiilisovelluksiaan Adoben ympäristöön. Toiminnon nimi on Creative SDK beta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!