Uusi Adobe CC -versio julkistettiin

Adobe on tehnyt parannuksia ja uusia toimintoja mm. Photoshop CC -ohjelmaan. Kyseessä on yhtiön suurin ja laajin julkistus pariin vuoteen. Yhdellä uusista Photoshopin työkaluista voidaan parannella muotokuvien ominaisuuksia.

torstai 19. kesäkuuta 2014

Adobe on päivittänyt muun muassa Photoshop CC -kuvankäsittelyohjelmaansa monella tapaa. Uusiin toimintoihin kuuluu esimerkiksi Focus Mask, joka auttaa maskin aloituksessa valitsemalla automaattisesti kuvan terävät alueet. Focus Mask toimii henkilökuvissa ja muissa kuvissa, joissa on lyhyt terävyysalue.

Content-Aware -siirtotyökaluun on tullut uudistuksia. Reitin sumennus -toiminnolla voidaan lisätä sumennusta mihin tahansa reittiin, ja Spin Blur -toiminnolla voidaan luoda pyöreitä tai soikeita sumennuksia. Älykkäät objektit ovat nyt entistä älykkäämpiä: nyt on mahdollista säilyttää linkit ulkoisiin tiedostoihin paketoimalla ne automaattisesti yhteen hakemistoon taikka muuntaa olemassa olevat upotetut älykkäät objektit linkitetyiksi älykkäiksi objekteiksi. Viimeksi käytetyt sivellintyökalut on nyt entistä helpompi ottaa uudelleen käyttöön.

Adobe julkisti myös ilmaisen sovelluksen, joka helpottaa kuvankäsittelyä mobiililaitteilla. Photoshop-sekoitus (engl. Photoshop Mix) mahdollistaa raskaiden CC-muokkaustyökalujen käytön iPadissa. Creative Cloud -sovelluksella kuvakokoelmaa voi muokata ja hallita iPadissa ja iPhonessa sekä synkronoida muutokset pilvipalvelun kautta tietokoneeseen.

Creative Cloudin jäseneksi liittymällä käyttäjä saa uusimman version Photoshop CC:stä ja Lightroom 5:stä sekä Lightroom-sovelluksen sekä iPadille että iPhonelle. Hinta on 12,29 euroa kuukaudessa (edellyttää vuositilausta). Uuden nk. Photo Mesh -teknologian ansiosta kuvat liikkuvat turvallisesti iPhonen, iPadin ja tietokoneen välillä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!