Värit kuntoon uudella tavalla

Photoshopin ammattilaisversiossa on erittäin monipuoliset säätötyökalut, joilla saa värit ja valoisuuden tarkasti kohdalleen. Tällä kertaa tutustutaan vähemmän tunnettuihin säätötapoihin, joilla saa entistä parempia kuvia.

torstai 5. heinäkuuta 2012

Ammattivalokuvaajat käyttävät Photoshopia eivätkä Elementsiä. Tämä johtuu siitä, että Photoshopilla voi säätää kuvan värejä paljon monipuolisemmin ja tarkemmin. Nyt tutustutaan kätevään Apply Image -toimintoon, jonka avulla voidaan sekoittaa tasoja eri tavoin. Alkajaisiksi kuva muutetaan rgb-väritilasta Lab Color -tilaan.

Sävyjä sekä valoissa että varjoissa Rgb-tilassa kuvassa on kolme värikanavaa, punainen, vihreä ja sininen. Lab-tilassa olevassa kuvassa yksi kanava määrittelee kirkkauden ja kaksi kanavaa värit. Kun Lab-tilassa olevassa kuvassa yhdistetään kaksi tasoa, väreihin ja kontrastiin saa potkua, mutta huippuvalojen ja varjojen sävyt eivät kuitenkaan turmellu. Tästä seuraa ongelmia varjoalueiden väritasapainolle, mutta varjoihin saadaan lämminsävyisyyttä toisella kätevällä tavalla.

Taivaan ja meren sinistä säädetään voimakkaammaksi. Lisäksi säädetään kuvan valoisuutta niin, että sekä tummilla että vaaleilla alueilla on sävyjä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!