Apple iLife ’09

Testissä Apple iLife ’09

Tämä ohjelman uusi versio on Mac-kansalle loistava ja helppokäyttöinen valokuvien, musiikin, videon ja internet-sivujen teko-ohjelma. Jos käytät vielä pc-konetta, palataan asiaan uudelleen, kun olet käynyt appleostoksilla.

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Suurin ongelma tämän jutun kirjoittamisessa oli muistaa, ettei tämä saa olla suositus iLife ’09 -ohjelman ostamiseksi, tämä ei ole mainos eikä myyntipuhe. Varmistamme vielä: Tämä ei ole Applen maksama mainos.

Kun taloudessa vallitsee lama ja jatkuvasti kuulee huonoja uutisia yritysten taloudesta, saa tällä uudella ohjelmapaketilla onneksi iloa ja työtehoa valokuvien ja videoiden käsittelyyn.

iLife on ohjelmapaketti, jossa on mukana iPhoto-, iMovie-, GarageBand-, iWeb- ja iDVDohjelmat. Kaksi ensimmäistä ohjelmaa ovat valokuvaajille ja videon tekijöille tärkeimmät, mutta muistakin on hyötyä.

Ohjelmat tulevat kaikien uusien Mac-tietokoneiden mukana. Jos omistaa vanhemman Macin, ohjelmapaketin saa 79 eurolla. Hinta on halpa ohjelmien monipuolisuuden huomioon ottaen. iLife ei toimi pc-tietokoneissa, mutta se saattaa olla riittävä syy vaihtaa pc:stä Mac-koneeseen.

iPhoto ’09 on loistava kuvien järjestelemisessä ja hallitsemisessa. Ohjelman uudessa versiossa on kasvojen tunnistus, jolla voi analysoida kaikki kuvat. Kun ohjelmalle näyttää, että tämä henkilö on vaikka anoppi, ohjelma etsii saman näköisen henkilön kaikkien kuvien joukosta. Tämä toiminto on mainio ja hyödyllinen, mutta ei virheetön. Saimme hyvän tuloksen, kun etsimme silmälaseja käyttävää henkilöä. Ohjelma kävi läpi tuhansia kuvia, ehdotti 605 kuvaa, joista vain 16 oli vääriä henkilöitä. Mitä enemmän ohjelmaa auttaa vinkkejä antamalla, sitä paremmin se hakee oikeat ihmiset. Se löytää henkilöt, vaikka kasvot eivät olisi suoraan kameraan, eivätkä taustatkaan haittaa tunnistusta.

Toinen tärkeä uusi ominaisuus on Places. Sillä saa kuviin gpskoordinaatit ja kuvat saa näkymään oikeissa paikoissa maailmankartalla. Ohjelmalla voi tehdä myös markkinoiden hienoimpia kuvakirjoja ja liittää haluttuihin kuvin karta . Kuviin voi tehdä myös väri-, kontrasti yms. korjauksia, mutta se ei ole ohjelman vahvin osuus.

Jos käyttää Nikon COOLPIX P6000 -kameraa, iPhoto ’09 sijoittaa kuvat automaattisesti kartalle. Kuvauspaikat voi lisätä myös käsin.

Hollywood hetkessä

iMovie on iLife ’09 -paketin tärkeä osa. Se on loistava video-ohjelma. Siinä on paljon uusia ominaisuuksia. Yksi tärkeimmistä on kuvanvakaajatoiminto.

iMovie analysoi otokset ja jos niissä on tärinää, ohjelma osaa tasoittaa kuvan liikettä. Precision Editor -toiminnolla onnistuu kuvan leikkaaminen aikaisempaa tarkemmin. Leikatun osan saa tarvittaessa takaisin videolle, ja sitä voi säätää myöhemminkin. Alkuperäisistä videoista saa haluttaessa äänen erikseen ja sen voi poistaakin. Kaikki käy parilla hiiren näpäytyksellä.

Omiin filmeihin saa erilaisia tyyliin vaikuttavia teemoja, jos vain haluaa. Omat kesämökki otokset saa muistuttamaan pienimuotoisia Hollywood-tuotantoja. Filmit voi esittää elävänä valokuva-albumina ja mukaan voi liittää kuvauspaikan kartan.

_iMovie ’09:n uusien ominaisuuksien joukossa ovat teemat. Tässä teemaksi on valittu valokuva albumi, joka esittää filmin osan etusivulla.

Yksi asia on varma. Macin mistajille ohjelman hankinta on melkein välttämätön hankinta ja pc-käyttäjien kannattaa harkita koneen vaihtoa vain tämän ohjelman vuoksi. Uusi tietokone tietysti maksaa. Me äänestämme vaihdon puolesta. Tämä ei siis ole maksettu mainos, ohjelmapaketti vaan on niin hyvä._

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!