Testissä Nero 9

Nero on monipuolinen ohjelmapaketti, jolla muun muassa käsitellään kuvia ja videoita ja poltetaan niitä dvd-levylle. uusia ominaisuuksia ei ole paljon, ja ohjelmisto on myös hieman hidas.

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Nero on ohjelmisto, jota on vaikea luokitella tiettyyn ohjelmatyyppiin. Alun perin Nero oli pelkkä yksinkertainen levynpoltto- ohjelma, mutta ajan mittaan se on kehittynyt monipuoliseksi, 21 ohjelmasta koostuvaksi paketiksi. Paketin ohjelmilla voi esimerkiksi muokata videoita, musiikkia ja kuvia. Sillä selviää koko työnkulusta, aina kuvien ja videoiden siirtämisestä niiden muokkaamiseen ja lopulta valmiiden videoiden ja kuvaesitysten tallentamiseen levylle.

Neron erinomainen levynpoltto- ohjelma Burning ROM on edelleen mukana paketissa. Silla voi polttaa usean eri formaatin levyille, mukaan luettuna Blu-ray. Ohjelmassa on myös virustutka, joka tarkistaa tallennettavat tiedostot.

Kaikki paketin ohjelmat käynnistetään StartSmart-valikosta. Nero on kasvaessaan myös hidastunut, ja esimerkiksi Burning ROM -poltto ohjelman käynnistäminen kestää peräti 20 sekuntia. Edeltävä versio toimi tässä suhteessa nopeammin. Yksi hitauden syistä saattaa olla ohjelman käyttämä grafiikka.

StartSmart on Nero 9 -ohjelmapaketin päävalikko. Sen avulla valitaan, mikä ohjelmiston lukuisista ominaisuuksista käynnistetään.

Tuloksia nopeasti

Paketin kuvankäsittelyohjelma Photo Snapin avulla voi helposti säätää muun muassa kontrastia, kirkkautta, värejä ja terävyyttä. Vähän kokeneempi käyttäjä alkaa pian kaivata esimerkiksi tehokkaampia valintatyökaluja ja mahdollisuutta tasojen käyttöön.

Paketin videoeditointiohjelma on samaa tasoa. Sen avulla aloittelijakin saa tuloksia aikaan nopeasti, mutta ennen pitkää ohjelmalta alkaa kaivata enemmän ominaisuuksia, kuten esimerkiksi kirkkauden ja värien säätöä. Ohjelmalla voi kuitenkin käsitellä AVCHD-tiedostoja ja tallentaa videoita HD-muotoon.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 05/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!