Photo Ninja

Uusi tulokas kuvankäsittelymarkkinoille

Noise Ninjan tekijät saivat valmiiksi raakakuvamuuntimen, joka löytää kuvista yksityiskohdat erityisen tehokkaasti.

torstai 11. lokakuuta 2012

Moni voisi kuvitella, että maailma on pullollaan raakakuvien muuntamisen tarkoitettuja ohjelmia, kuten Lightroom, Capture One, DxO Optics Pro ja AfterShot Pro. Ehkä näin on, mutta tunnetun kohinanpoisto-ohjelman Noise Ninjan tekijät ovat kehitelleet raakakuvamuunimen, jollaista ei tätä ennen ole nähty. Uusi raw-muunnin kantaa nimeä Photo Ninja.

Toiminto nimeltä Detail Enhancement on tämän ohjelman suurin vahvuus. Sen avulla kuvista saa esiin pienet yksityiskohdat erityisen tarkasti ja terävästi. Adaptive Lighting kannattaa myös mainita, koska se auttaa avaamaan varjokohtien sävyjä ja tasoittamaan liiallista kontrastia ilman sivuvaikutuksia, kuten kirkkaita reunaviivoja ja yksityiskohtien pehmenemistä. Ohjelman ominaisuuksiin kuuluu myös demosaicing-toiminto. Se häivyttää nk. moiré-kuviota, jota esiintyy sellaisilla kameroilla otetuissa kuvissa, joissa kuvakennon edessä oleva anti-alias-suodin on heikko tai sitä ei ole lainkaan, kuten Nikon D800E:ssä.

Myös väritasapainon, värikylläisyyden ja ja yksittäisten sävyjen säätämiseen löytyvät omat tehokkaat mahdollisuutensa, ja lisäksi ohjelmaan sisältyy kuvakohinaa poistava Noise Ninja 3.0. Lisätietoa englanniksi on täällä. Ohjelma maksaa 129 Yhdysvaltain dollaria eli noin 100 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!