Skylum Aurora HDR 2018

Digikuvan tilaajana voit nyt saada Skylum Aurora HDR 2018 -ohjelman täysversion Etunurkasta.

© Skylum

Vain tilaajille: Skylum Aurora HDR 2018 -ohjelman täysversio

Digikuvan tilaajana voit nyt saada Skylum Aurora HDR 2018 -ohjelman täysversion, joka tuo valokuviin lisää sävykkyyttä. Lue lisää täältä.

maanantai 21. lokakuuta 2019 teksti Kristoffer Engbo

HDR-tekniikalla (High Dynamic Range) saadaan sävyerot näkyviin sekä varjoissa että huippuvalokohdissa, mikä on tärkeää erityisesti suurikontrastisia kohteita kuvattaessa. Tekniikka perustuu useisiin, eri tavalla valotettuihin laukauksiin samasta kohteesta.

Aluksi otetaan esimerkiksi kolmen kuvan sarja, joissa yksi kuva on ylivalottunut, toinen normaalisti valottunut ja kolmas alivalottunut. 

Kuvista kootaan kuvankäsittelyohjelman avulla yksi laajasävykuva, jossa on sävyjä kaikista kolmesta osakuvasta.

HDR-kuva
© Kristoffer Engbo

Täällä olemme koonneet kuvia Skylum Aurora HDR 2018 -ohjelmalla saadaksemme sävyjä sekä pimeään kattoon että kirkkaisiin ikkunoihin.

Tässä on parasta käyttää erityistä HDR-ohjelmaa kuten Skylum Aurora HDR. Digikuvan tilaajana voit nyt ladata Etunurkasta Skylum Aurora HDR 2018 -ohjelman täysversion.

Kehitetty tunnetun HDR-kuvaajan kanssa

HDR-ohjelma yhdistää kuvat automaattisesti, minkä jälkeen käsittelyä voidaan jatkaa erilaisilla esiasetuksilla ja omilla säädöillä.

Jos et ole vielä ottanut kuvia samasta aiheesta eri valotuksilla, HDR-ohjelma pystyy myös jossain määrin hakemaan sävyjä yhdestäkin kuvasta. Raakatiedostojen kuvaaminen on enemmän kuin suositeltavaa, ja ohjelma on saatavana sekä Windows- että Mac-tietokoneille.

Skylum Aurora HDR 2018 on kehitetty muun muassa Trey Ratcliffin kanssa, joka on yksi maailman parhaista HDR-valokuvaajista. Haastattelimme Trey Ratciffia numerossa 17/2017.

Skylum Aurora HDR: tietoa ja ohjeet 

Aurora HDR 2018 on Skylumin HDR-ohjelman aikaisempi versio. Nykyinen versio, Skylum Aurora HDR 2019, maksaa 100 euroa, ja tilaajana saat aiemman version maksutta Etunurkasta.

Lue Skylum Aurora HDR 2019- arviomme tästä.

Etunurkasta löytyy tekemämme Skylum Aurora HDR 2018 -video.

Katso video ja lataa ohjelma tästä.

Kotisivujemme Etunurkka on Digikuvan tilaajille tarkoitettu verkkoympäristö, ja tarjolla on monipuolista digitaalista sisältöä valokuvauksesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!